Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кандидатът за вицепрезидент на Лозан Панов: Истанбулска конвенция и еднополови бракове - да, задължителна ваксинация - не

Кандидатът за вицепрезидент на Лозан Панов - Мария Касимова-Моасе, се обяви "за" еднополовите бракове и "против" задължителната ваксинация. 

Мария Касимова: Истанбулска конвенция и еднополови бракове - да, задължителна ваксинация - не

В предаването "Въпросите" по TV1 Касимова обясни, че не подкрепя въвеждането на задължителна ваксинация, но и че е ваксинирана, защото вярва в науката. Относно Истанбулската конвенция журналистът и писател заяви, че е изключителен защитник на права на жените и приветства тези документи. Тя се застъпи "за" еднополовите бракове, "защото трябва да гледаме на хората като на граждани". 

Касимова и Лозан Панов са издигнати от Инициативен комитет и подкрепени от "Правосъдие за всеки". 

На въпрос защо е приела да участва в надпреварата за "Дондуков 2" журналистката коментира, че от тази позиция може да изпълнява нещата, които я интересуват като "човешко същество, гражданин и журналист": "Според мен е грешка да се приемат тези позиции като толкова далечни от всеки и недостъпни, че да изпитваме към тях страхопочитание". 

Стана ясно, че по желание на Касимова интервюто е съпроводено и с жестомимичен превод, за да достигне до повече хора. Тя е споделяла публично, че една от дъщерите ѝ има проблем със слуха, затова приема това за лична кауза. 

Касимова обясни, че познава работата на Лозан Панов от много време. "Познавам го като честен човек с принципи. Много вярвам в такива хора. Вярвам на Лозан Панов, той е и човекът, който ми даде увереност, че и аз мога да се справя с това, което аз мога и което предлагам."

Източник: OFFNews.bg

Източник/ци: Мария Касимова: Истанбулска конвенция и еднополови бракове - да, задължителна ваксинация - не | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!