Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Путин обвини зеления преход за "истерията" на европейския енергиен пазар

Стопанинът на Кремъл призова за устойчиво развитие на нефтения, газовия и въглищния сектор и каза, че е важно това да не бъде пренебрегнато

Във вторник руският президент Владимир Путин обвини прехода към зелена енергия и ниските инвестиции в добивната промишленост за "истериите и известната бъркотия" на европейските пазари, където цените на енергията се покачват рязко, съобщава Ройтерс.

Русия, която е водещ износител на нефт и природен газ, е изправена пред натиск да се ангажира с целта за "нетни нулеви емисии" преди Конференцията на ООН за изменението на климата (COP26), която ще се проведе през следващия месец в Глазгоу и има за цел да договори нови политики за борбата с изменението на климата.

Путин все още не е посочил дали ще присъства на конференцията.

На заседание на правителството във вторник той каза, че е жизненоважно зеленият преход да се осъществи гладко и критикува това, което той определи като "небалансирани решения" и "драстични стъпки".

"Виждате какво се случва в Европа. Има истерия и известна бъркотия на енергийните пазари. Защо? Защото никой не приема сериозно зеления преход", каза той.

"Някои хора спекулират по въпросите на изменението на климата, някои подценяват някои неща, някои започват да намаляват инвестициите в добивната промишленост. Трябва да има плавен преход", посочи още той.

Путин призова за устойчиво развитие на нефтения, газовия и въглищния сектор и каза, че е важно това да не бъде пренебрегнато.

Източник/ци: Путин обвини зеления преход за "истерията" на европейския енергиен пазар - ᐉ Новини от Fakti.bg - Свят | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!