Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Симеон Николов: Нека тежи на съвестта на всеки, който гласува за човек, подкрепян от режима на Борисов

.

Нека тежи на съвестта на всеки, който гласува за човек, подкрепян от стария корупционен режим. Няма по–голямо поражение от победата над съвестта, но без такава победа не може да се направи кариера? Това пише Симеон Николов, директор в Център за стратегически изследвания.

1. В хода на ГЕРБ да подкрепят издигнат от Инициативен комитет представител на научните среди, съдейки по първите възторжени коментари, прозира стила на ББ да настройва или злепоставя една гилдия срещу друга. Придворна социоложка вече постави на кантар науката и армията– един крайно погрешен подход– забравяйки, че именно ГЕРБ унижаваше учените от БАН със „синодални старци”. Журналистката Методиева пък използва израза „съмнително велик под пагон, продал се за 30 сребърника” /данно военните поискат обяснение, на кого са се продали!/, но отива по–далеч: „простолюдието, което се изнизва от кинозалата обидено, че се задават въпроси, които ги е заварило боси”. Дали си дава сметка, каква взривоопасна смес забърква по поръчка на една политическа централа?

2. Издигането на кандидат в лицето на Ректора на СУ е удачна форма за противопоставяне на тезата за «калинките» и ГЕРБ, но вместо това се лансира като антитеза на «фуражките», което е най–глупавият, просташки начин за унижаване на българското офицерство и то най–подготвената част от него в най–елитните военни академии в света, в които има повече геополитика и научно–техническа база, отколкото в много български учебни заведения.

3. Кой уважаващ себе си професор ще слезе на сегашното ниско ниво на водене предизборна пропаганда, демонстрирано от ГЕРБ? Нали ще трябва да потвърди фалшивите тези, клевети, несериозни аргументи. Да защити корупционни практики! Няма да е лошо, ако се вгледаме малко повече, какви ги надроби въпросният нов кандидат в академичните среди, например през 2018 г.

Симеон Николов, директор в Център за стратегически изследвания

Източник/ци: Симеон Николов: Нека тежи на съвестта на всеки, който гласува за човек, подкрепян от режима на Борисов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!