Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Зайкова за проф. Герджиков: Интелигентен човек с безспорни знания се качва на каруца, която върви назад

Не мога да си обясня защо един интелигентен човек с безспорни знания се качва на каруца, която върви назад, заяви пред БНР доайенът в последните две Народни събрания от „Има такъв народ“ Мика Зайкова, по повод кандидатурата на ректора на СУ проф. Анастас Герджиков за президент с подкрепата на ГЕРБ. 

Мика Зайкова потвърди, че ИТН все така подкрепя Румен Радев за втори президентски мандат. Тя очаква да има единоборство на идеи и виждания за управление на държавата между Радев и Герджиков.

Зайкова смята, че в свободната борса за тока у нас е „заложена бомба“:

„Лошото в България е това, че хората имат ниски доходи, че така наречената свободна борса цените са поклатими. Това е заложена бомба. Не може купувачи на тази борса да купуват евтин ток от АЕЦ Козлодуй евтино и да го продават по-скъпо. Това е чиста спекулация“

По думите ѝ зимата няма да ни бъде лесно, но тя се надява, че след 14 ноември ще се състави редовно правителство, което да работи за хората.

„В 45-ото и 46-ото НС моите колеги положиха клетва и след това веднага я забравиха. Егото на много хора беше повече от акъла им, това е истината“, коментира Зайкова.

Според нея не може заради желанието да бъдеш министър, да се провали едно правителство и държавата да няма редовно управление.

„Участвах във втория етап на преговорите. Когато седнахме с колегите от другите партии, в това число и БСП, си говорихме за приоритети и политики. Имахме близки виждания, които допълнително доближихме. Изведнъж един ден и „Демократична България“, и „Изправи се БГ! Ние идваме“ казаха, че няма да ни подкрепят“, разказа Мика Зайкова.

Тя каза, че от ИТН съвсем човешки са искали да се разберат с другите и да поемат цялата отговорност.

1 октомври е Международен ден на възрастните хора. Според Зайкова ако „човек мечтае, бори се и работи, той не остарява“:

„А аз съм непоправим работохолик. Не може да се говори за старост, годините са само число, което ни дава някакъв опит и предимство пред тези с по-малко числа в своята възраст“, каза още Мика Зайкова.

Offnews.bg

Източник/ци: Зайкова за проф. Герджиков: Интелигентен човек с безспорни знания се качва на каруца, която върви назад – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!