Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Унищожи го! Румен Радев смачка Атанас Герджиков

Румен Радев и Атанас Герджиков вече са били един срещу друг и изходът от тази битка не е за академичното лице!

Кандидатурата на проф. д-р Атанас Герджиков даде повод на всички гербаджии да мечтаят, че могат да свалят ген. Румен Радев. Истината обаче е малко по-различна.

Всъщност, за разлика от настоящия президент, въпросният ректор на Софийския университет се явява на президентските избори като човек с политическо минало. Той вече е бил част от статуквото, срещу което толкова яростно се възпротивяват мнозина и което убива България от над три десетилетия насам.

Справка в Wikipedia.org показва, че между 2001 и 2003 г. проф. Герджиков е бил зам. министър на образованието в правителството на Симеон Сакскобургготски. Само 2 години, но пак е повече от никаквия опит на Румен Радев до 2016 г.

Румен Радев вече веднъж унизи Атанас Герджиков

В този ред на мисли се оказва, че Атанас Герджиков всъщност не е ново политическо лице, а вече дори е участвал в управлението на страната. Нещо, което няма да се хареса на т. нар. протестен вот.

Радев и Герджиков вече са имали челен сблъсък още преди 2 години. Тогава в ролята си на президент ген. Радев изземва функциите на ректора на СУ за водач на манифестацията до паметника на Кирил и Методий, писа Factor.bg.

По традиция на 24 май ректорът на СУ води манифестацията, но през 2019 г. Радев решава, че президентът трябва да поеме тази роля. В резултат се заформя конфликт между двамата, който продължава и до днес.

Дори се счита, че една от причините проф. Герджиков да се изправи срещу Румен Радев е именно желанието му да отмъсти на настоящия държавен глава и да му натрие носа. Това, че ГЕРБ го подкрепя, му идва като бонус.

Счита се, че именно Атанас Герджиков е най-голямата конкуреция на Румен Радев. Останалите две известни имена са Костадин Костадинов от “Възраждане” и Волен Сидеров от “Атака”. Какво ще се случи, ще разберем в нощта срещу 15 ноември.

Източник/ци: Унищожи го! Румен Радев смачка Атанас Герджиков

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!