Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ВЪПРОС без отговор: Кой покани Анастас Герджиков да застане в редиците на биячите ГЕРБ?

„Трябва да се разбере кой е поканил проф. Анастас Герджиков за кандидат-президент“, това заяви пред БНТ експертът по военно дело и национална сигурност Бойко Ноев.

В четвъртък плъзна новината, че ректорът на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде издигнат за държавен глава от Инициативен комитет (ИК) и подкрепен от ГЕРБ. Възможно е, обаче, Бойко Борисов отново да се завърти с друга кандидатура, а проф. Герджиков да е само тест, който да обере негативите, твърдят източници на Narod.bg.

„Той е приел поканата, аз се запитах – а кой го е поканил? Няма инициативен комитет, значи има някаква завера и трябва да разберем кой точно го е поканил. Втори въпрос – той щял да олицетворява единството на нацията, тази опорка беше пусната от статуквото, върхушката на ГЕРБ. Не може да има единство между битите и биячите“, допълни експертът, който бе министър на отбраната в кабинета на СДС.

Бойко Ноев стана част от Инициативния комитет, издигнал държавния глава Румен Радев за втори мандат.  

„Приех да съм част от този ИК заради разделителните линии – от едната страна мафията, от другата страна – народът.  Радев ясно застана на страната на гражданите, вдигнатият юмрук беше знак за подкрепа на демокрацията в България“, коментира Ноев.

На въпрос защо през годините го е критикувал за състоянието на войската, а днес го подкрепя, Ноев заяви:

„В началото на своя мандат, той допусна грешки, но ги надмогна. Румен Радев е честен политик и той го доказа“.

Източник/ци: ВЪПРОС без отговор: Кой покани Анастас Герджиков да застане в редиците на биячите ГЕРБ? - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!