Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ШАЙКАТА се разпада: Патерица на ГЕРБ заряза Бойко – влезе в комитета на Румен Радев

Поредното люспене в хунтата на Баце – кметът на Видин д-р Цветан Ценков, издигнат от патериците на ГЕРБ в местната коалиция СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР), избяга с 200 от хунтата и вече е фен на президента Румен Радев, разкри Narod.bg.

Градоначалникът на Видин е бивш член на УС и Надзорния съвет на НЗОК. Интересно е, че Цветан Ценков, който бе представен като избор на ГЕРБ лично от Бойко Борисов на партийно събрание след местните избори през 2019 г., победи официално издигнатият гербопитек и бивш кмет Огнян Ценков.

До момента групата на ГЕРБ-СДС осигурява абсолютен комфорт на кмета в Общинския съвет и гласува всяко негово искане. По думите на местни люде довчера той е бил предан на Бойковата партия. И изведнъж – чудо!

На официалното представяне на кандидатурата на Румен Радев за втори мандат в НДК видинският кмет цъфна редом до Осман Октай, който също е сред учредителите на Инициативния комитет, потвърди източник на Narod.bg.

Като политик кардиологът и депутат в 39-ото НС тръгна от НДСВ, мина през ГЕРБ и СДС. На последните парламентарни избори в града тървеше слух, че кметът работи за ДПС, но от два дни вече е поддръжник на Румен Радев.

След като Румен Радев печели изборите на първи тур и без подкрепа на партии, избиратели искат президентска република

Източник/ци: ШАЙКАТА се разпада: Патерица на ГЕРБ заряза Бойко – влезе в комитета на Румен Радев - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!