Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Лошо! Съпругът на Корнелия разжалван в „Лукойл”. Корнелия компенсира, предложила себе си за конкурент на Румен Радев

Лошо! Съпругът на Корнелия разжалван в „Лукойл”

Лошо… Съпругът на Корнелия Нинова е разжалван в гиганта „Лукойл”. Митко Нинов дълго време беше шеф на дирекция „Развитие и експлоатация” със заплата 30 000 лева на месец, но постът вече се заема от неговия колега Гаврил Раков, показва справка в сайта на компанията, което се е отразило и на месечното възнаграждение на съпруга на Корнелия.

Последната обществена поръчка, която Митко е пуснал от името на фирмата, е от лятото на тази година. Каква е причината главоломно растящата му кариера рязко да се обърне в обратна посока, не се знае.

Със сигурност причината не е излизане в пенсия, тъй като мъжът на Корнелия е само на 54 години и се нуждае от още доста стаж, преди да мине в пенсионна възраст, пише Ретро.

Докато беше началник в мощната компания за горива, той получаваше драстично по-висока заплата от социалистката, която достигаше 30 хиляди лева. Благодарение и на нея те успяха да изучат сина си в един от най-скъпите университети в САЩ, като за обучението му са дали над 240 хиляди долара.

Откакто влиза в „Лукойл”, не без помощта на близкото приятелство на Корнелия с боса на българския клон на „Лукойл” – Валентин Златев, Митко винаги е работил в лъскавия централен офис на фирмата на столичния бул. „Тодор Александров” 42, където редовно паркираше беемвето си за 50 хиляди лева, докато жена му медийно съчувстваше на бедните и онеправданите.

Шеметната кариера на дипломирания математик Митко Нинов започва през далечната 1998 г., когато той е митничар по времето на Иван Костов. По-късно, вече набрал опит, мъжът й си прави фирма „Интер проект 3”, която развива консултантска дейност. Преди да се изстреля до високите етажи на „Лукойл”, той прехвърля бизнеса си на роден милионер, известен със своето „Бентли”, който е близък приятел на червеното семейство.

Митко не е ангажиран с делата на жена си, въпреки че я подкрепя присъствено на всички партийни сбирки и митинги. На 31 август тази година двамата отпразнуваха 31 години от сключването на брака си.

Корнелия и съпругът й са израснали през няколко къщи в Мизия, но се откриват едва като студенти в СУ. Той е с 2 години по-голям от нея и учи заедно с кака й Руми. Именно сестрата на шефката на БСП ги запознава на студентски купон, след което двамата набързо вдигат сватба и стават родители на син Рафаил.

Мълния: Корнелия Нинова предложила себе си за конкурент на Румен Радев

Шефката на БСП Корнелия Нинова е направила опит да спусне собственото си име като кандидатура за "Дондуков" 2 в пряка конкуренция с президента Румен Радев, научи ексклузивно Lupa.bg. Това се е случило след спускане на "нишан" за нейна номинация, дори без предложение за евентуален кандидат за вицепрезидент, към няколко от най-верните й организации в страната миналата седмица в заключителната фаза на общинските и областните конференции. В последните дни социалистите заседават по места, за да утвърдят както кандидатите за държавен глава и негов подгласник, така и за водачите на листите за парламентарния вот. 

Наши източници съобщават, че Нинова чрез подставени лица от Изпълнителното бюро е опитала да спусне своята кандидатура не къде да е, а в прочутата организация в "Красна поляна", но е срещнала тежък отпор от нейните членове. Все пак номинации тя е получила в няколко ключови структури на левицата, въпреки категоричните заявки от почти 99% от актива на партията, че Румен Радев и Илияна Йотова са безалтернативна двойка за поста. Когато разбрала, че шансът й за подкрепа е нулев, набързо събрала тясното партийно ръководство, което реши да вкара трима в Инициативния комитет за издигането на държавния глава за втори мандат - Кристиан Вигенин, проф. Радослав Гайдарски и Ирена Атанасова.

Междувременно в соцредиците назрява пореден конфликт - заради желанието на Нинова да запази досегашните водачи на листите, въпреки двете поредни изборни загуби. В ограничените си срещи с бесепарите тя обяснила как основният й аргумент за това били последните социологически проучвания, сочещи второ място на предстоящия вот на 14 ноември за Столетницата. 

В същото време обаче тя смятала да изхвърли Крум Зарков от първото място, защото виждала у него заплаха да я наследи на председателския пост, в случай, че до края на годината членовете на Конгреса решат да свикат заседание и да поставят лидерския въпрос на дневен ред.  

За целта, вместо да свика заседание на Националния съвет на живо в киносалона на "Позитано" 20 още миналия уикенд, шефката на партията отлагала с оправданието, че сроковете били къси. По хронограмата на ЦИК левицата би трябвало да утвърди водачите си за листите и кандидатпрезидентската двойка не по-късно от идната събота или неделя, но опозицията е категорична - заседанието отново ще бъде дистанционно, а решенията, взети на него - "на подпис", за да не чуе нейният глас. 

Източник/ци: Лошо! Съпругът на Корнелия разжалван в „Лукойл” - Lupa BG

Мълния: Корнелия Нинова предложила себе си за конкурент на Румен Радев - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!