Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Официално: Радев наистина е имал среща с Кристалина

Официално: Радев наистина е имал среща с Кристалина

Румен Радев наистина е има среща с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева. Това потвърди „Дондуков” 2 пред бТВ. От президентството обаче не казали темата на разговора. Уточнили само, че държавният глава провежда десетки подобни срещи.

Новината за разговора, останал до този момент в тайна, съобщи председателят на бюджетната комисия в 46-ото НС Любомир Каримански /”Има такъв народ”/.

"Любопитно е да има малко повече светлина около посещенията на Кристалина Георгиева в публични институции, ако е имало такива. Лично аз съм чул, че е имало както в президентството, така и в БНБ, със сегашния управител на банката", каза Каримански.

Срещата се е състояла на 9 септември. Ден преди това тя е получила приза "Доктор хонорис кауза" на Американския университет в България.

От 17 септември Георгиева е в центъра на световен финансов скандал, след като доклад на Световната банка я обвини, че е оказвала натиск за повишаване рейтинга на Китай в класацията "Doing Business". Кристалина категорично отрече всичко. В доклада, подготвен от юридическата кантора "УилмърХейл", има фундаментални грешки, заяви Георгиева и нарече заключението му "възмутително".

Източник/ци: Официално: Радев наистина е имал среща с Кристалина - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!