Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бизнесменът Веселин Денков взриви хунтата: Бях отвлечен по поръчка на Бойко Борисов! (ВИДЕО)

Топ рестораньорът Веселин Денков взриви хунтата с признанието, че е бил отвлечен по поръчка на Бойко Борисов, за да бъде принуден да плати откуп от не по-малко от 100 000 евро, предаде репортер на Narod.bg.

Пред бившия репортер на телевизията на Волен Сидеров „Алфа” – Станислав Цанов, Денков разказа и как се е стигнало до фрапиращото погазване на закона с помощ от прокуратурата.

Веселин Денков тръгва от софийския работнически квартал, известен в миналото като „Коньовица”. Майка ми беше работник, а баща ми – технически ръководител, започва разказа си собственикът на едни от най-добрите ресторанти в София „Воденицата” и „Лебед”, обвинен от прокуратурата във финансиране на протестите срещу шайката и в убийството на брокерката Станка Марангозова.

Бойко води шефа на НАТО Йенс Столтенберг в кръчмата на Веселин Денков

През годините пред „Воденицата” минават такива личности като английският премиер Дейвид Камерът, японският Шиндо Абе, италианският Джузепе Конти, шефът на НАТО Йенс Солтенберг, холивудските актьори Морган Фрийман и Жан-Клод ван Дам, певецът Браян Адамс.

Те са били доведени в кръчмата му от… Бойко Борисов. Според Денков, обаче, двамата не са приятели, не са били на една маса, дори не са си говорели.

Виках „Оставка” на площада, защото управлението на ГЕРБ и Бойко Борисов бе максимално репресивно, защото се ограбваха бизнеси. Безброй хора бяха ограбени, безброй хора бяха отвлечени в арестите. Аз щях да съм един от следващите и така се случи, припомня си Денков.

И дава пример със самия себе си – прокуратурата го отвлича, изнудва и ограбва.

Покрай обвинението, че е платил за убийството на финансовата измамничка Станка Марангозова прокурори решили, че може да го ощавят с „някой лев”, и му казали, че ако не плати, ще стане от свидетел по дело за пране на пари срещу Марангозова,в обвиняем. Така и стана…

От 2016 г. наблюдавах едно непрестанно изнудване, допълни и жената до него Ивайла Бакалова. Постоянно идваха хора, които казваха, че ако не си плати, ще го направят обвиняем.

Отначало пратениците на прокуратурата искали 100 000 лева. След няколко месеца в ареста, обаче, стана ясно, че посредници в „сделката” си говорят лично с Господ (главния прокурор Иван Гешев), а поръчката идва от Бойко.

Тогава набъбва и сумата, за която прокурори рекетират Веселин Денков – сумите стават от 50 до 250 хиляди евро, за да го пуснат.

Очаквайте продължение!

Източник/ци: Бизнесменът Веселин Денков взриви хунтата: Бях отвлечен по поръчка на Бойко Борисов! (ВИДЕО) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!