19min.bg: Кадиев разобличи твърдение от сайта на Валерия Велева, че Кирил Петков не е харвардски възпитаник

19min.bg

Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008. Тя е била направена от бившия депутат от БСП Георги Кадиев, който също е възпитаник на университета. Във Фейсбук Кадиев публикува снимки от проверката и написа следния коментар. Публикуваме го без редакторска намеса: "Проверка в базата данни на Харвард, до която бивши студенти на университета имат достъп, показва, че и Кирил Петков, и Асен Василев са завършили Harvard Business School, съответно през 2007 и 2008. Формацията на Кирил Петков и Асен Василев се регистрира за предсрочните избори.

Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет - epicenter.bg

Моите политически и икономически виждания са съвсем различни от тези на двамата, вкл. по въпроса със Спецов и назначенията в ББР, но това не означава, че трябва с фалшиви новини да се оспорва образованието им. Политическото противопоставяне не бива да преминава през манипулиране на биографии.

В коментарите под публикацията Кадиев доуточнява фактите по справката, която е извършил: Harvard University всъщност се състои от 13 колежа, които са под една шапка. Те са от Harvard Business School, аз от Kennedy School. Има още Law School, Medical School, Public Health School, Divinity School и т.н. Всички общо се водим от Харвард. Стандартната магистърска програма е 2 години. Малко е странно Асен да е направил бакалавър в 2000 г., а магистър чак 2008, но така или иначе магистратурата е факт".

Повод за проверката на Кадиев стана публикация на информационния сайт Епицентър, който е собственост на журналиста Валерия Велева. Статията е публикувана на 22 септ. 2021 в 17:35 и е със заглавие "Кирил Петков не фигурира в списъка на завършилите Харвардския университет". Според автора Иван Вълков онлайн регистъра на американския университет Харвард показва, че името на Кирил Петков не е в списъка на официално дипломиралите се в учебното заведение.

Източник/ци: Кадиев разобличи твърдение от сайта на Валерия Велева, че Кирил Петков не е харвардски възпитаник | Новини | Новини от България и Света | 19min.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!