Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Много проблеми в момента се замитат под килима с надеждата хората, увлечени от политическите си пристрастия и спорове, да не ги забележат

Много проблеми в момента се замитат под килима с надеждата хората, увлечени от политическите си пристрастия и спорове, да не ги забележат. Такъв е случаят с повишаването на цените на основните храни в магазините, както и безумната цена на тока за бизнеса. Тя вече стана такава, че много хора се отказват от фирмата си, защото не издържат финансово. За това обаче се мълчи.

Мълчи се по въпроса защо, по дяволите, продадохме цял ресор, изключително важен за националната ни сигурност? О, да, държавата си запази един дял, колкото да не е без хич, но на практика не може да направи нищо. Договорите за приватизация пък, малцина са ги виждали. ДКЕВР – впрочем колко хора знаят кои са членовете на тая комисия, която ни определя сметките!?! Същата комисия, която разрешава на чуждите „инвеститори“ (аз ги наричам експлоататори) да повишават безобразно цените в икономически най-бедната държава в Европа и която няма никакъв контрол върху ситуацията. Или пък са им запушени устите – с пари и с власт!

Защо държавата не се намесва, когато чичо Гошо и леля Пена с мизерните си пенсии плащат ток, в чиято цена е начислена заплатата на шефа на ЧЕЗ – в размер на 120 000 лева на месец? Или на шефа на ЕВН – той получава заплата от 70 000 лева на месец! И хеликоптерите, които ги разкарват като служебни коли! И екстрите, които си гласуват сами!

Инвестиции в енергийния сектор няма. Инфраструктурата е остаряла, авариите са постоянни, но на държавата не ѝ стиска гък да каже на великите инвеститори! Защото те са си платили на когото трябва, нали?

В момента Министерство на енергетиката предлага да има пакет от мерки в подкрепа на бизнеса заради високите цени на тока – цени, одобрени от ДКЕВР под страхливото око на държавата, която все още е акционер в дружествата. И докога ще са тези мерки – до изборите, когато други ще му берат дерта ли? И мерките ли са начинът, или начинът е проблемите в енергетиката да се реша? Да ви таковам зелената енергия и европростотиите!!! Всички „демократи“ се нагушиха с фотоволтаични централи, които продават тока за майка си и баща си, че и някой дЕдо в добавка, след което в парламента гласуват промени в Закона за енергетиката, които ги правят още по-богати. Плащаме за тоя, дето духа – буквално. Плодородна земя е заета с перки. Малоумие! Абсолютно! Да напомня, че продажната Куневица подписа да затворим блокове на АЕЦ, които ни осигуряваха достатъчно ток и да изнасяме дори. След което, естествено, беше възнаградена богато и щедро.

Ама ние плащаме тока, нали?!?

 Ние вече нямаме енергийна независимост. Това е проблем на националния суверенитет, не само на бизнеса и икономиката. То е ясно, че ЕС иска да ликвидира икономиката и селското ни стопанство и го прави много успешно. Но защо никой от управляващите не поставя въпроса на дневен ред!?!

 Аз съм за пълна ревизия на приватизационните договори на енергийните дружества, яснота за начисляваните в сметките разходи, обществен контрол върху разходваните средства в тези дружество, включително заплати и бонуси. И не ДКЕВР, а министерството на енергетиката да се занимава с цените.

 Няма нужда да хрантутим още кюфтета на държавна хранилка!

 Възраждане е за енергийна независимост на България. Имахме я и пак ще я имаме – въпреки успешните опити да бъдем превърнати в колония и бананова република. Впрочем – още ли са ви вкусни бананите!?! Заради тях предадохте България!

АДВОКАТ ЕЛЕНА ГУНЧЕВА

Източник/ци: Много проблеми в момента се замитат под килима с надеждата хората, увлечени от политическите си пристрастия и спорове, да не ги забележат – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!