Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ДБ праща Стефан Тафров на битка с Румен Радев, Лозан Панов се излаши

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов окончателно е отказал да влезе в пряк сблъсък с Румен Радев на предстоящите президентски избори на 14 ноември, дочу Narod.bg. Магистратът е отхвърлил категорично предложението да бъде издигнат като кандидат за държавен глава от „Демократична България“, разкрива функционер от дясната коалиция.

През последните два месеца Лозан Панов е провел серия от разговори с представители на „Демократична България“, но не и с лидера на десницата Христо Иванов.

Според думите на източника ни, при първоначалните разговори между жреца на Темида и емисари на „Демократична България“, Лозан Панов е дал принципното си съгласие да бъде издигнат за кандидат президент, но в последния момент променил мнението си, съобщи „Уикенд”.

„Панов посочи като мотив, че предпочита да се съсредоточи върху работата си като съдия и подготовката на бъдещи съдебни реформи, но едва ли това е истинската причина за отказа му.

Много по-вероятно е да е решил да не похабява политическия си потенциал в предизвестен сблъсък с Румен Радев. Очевидно е и друго – между него и Христо Иванов има напрежение“, категоричен е източникът ни.

Името на Лозан Панов бе обсъждано като кандидатура на десните и за президентските избори през 2016 г., а тогава точно Христо Иванов се възпротиви срещу издигането му, спомнят си паметливи политически наблюдатели.

От разсекретена стенограма, появила се през април 2017 г. стана известно, че Иванов изпитва съмнения към съпругата на магистрата Елисавета Панова, квалифицирана от него като Черен лебед на сбирка с участието на Трайчо Трайков, Антоанета Цонева и медийния бос Иво Прокопиев.

Всъщност думите на Христо Иванов за Елисавета Панова се оказаха пророчески, след като стана известно, че втората съпруга на Лозан Панов се е сдобила с баровски апартамент в София, построен от „Артекс“, на съмнително ниска цена.

През 2013 г. съпругата на Лозан Панов купува чрез едноличната си фирма „Ганева 2000“ ЕООД апартамент от 173 кв. м. плюс гараж от 40 кв. м. за сумата от 81 000 лв. Според оценката на брокерите, реалната стойност на имота към онзи момент е била 500 000 лв. Важен детайл в съмнителната сделка е, че собствениците на „Артекс“ Мирянови са кумували на сватбата на Лозан Панов и Елисавета.

Самият Лозан Панов също е обект на чести атаки заради имотното си състояние. Още преди 5 години богатството на върховния съдия и на съпругата му Елисавета бе изчислено на над 3 милиона лева, като впечатление прави огърлицата им от семейни имоти.

Магистратът-тузар притежава жилище в идеалния център на столицата, в близост до НДК, с просторен апартамент от 130 кв. м. в ж.к. „Лозенец”, собственик е и на апартамент от 144 квадрата на най-скъпата улица в София – „Витошка“.

Апартаментът, строен от „Артекс, лятна вила на първа линия на брега във Варна и апетитен парцел от 1190 квадратни метра в Банкя, довършват имотната империя на Лозан Панов.

Въпреки спорната фигура на Лозан Панов, голяма част от десните функционери се гневят на Христо Иванов, че не е положил усилия да се помири с председателят на Върховния касационен съд и да издигне кандидатурата му за президент. Според мълвата, която обикаля десните, Иванов смята да предложи дипломатът Стефан Тафров за кандитат-президент.

Срещу тази кандидатура обаче категорично се противопоставя лидерът на ДСБ Атанас Атанасов. Неотдавна и евродепутатът Радан Кънев критикува Христо Иванов и пожела за приобщаването на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев към дясната коалиция.

Другото име, което се обсъжда като възможен президент, е това на оперната дива Александрина Пендачанска, която е лице-символ на десните вече три десетилетия. Тя е омъжена за журналиста Найо Тицин.

Някои дори подозират, че Христо Иванов умишлено не иска да издигне силна кандидатура срещу президента Румен Радев, за да бетонира държавния глава като безалтернативен политически лидер в страната.

Източник/ци: Лозан Панов се излаши, ДБ праща Стефан Тафров на битка с Румен Радев - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!