Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това са лицата на "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев (ВИДЕО)

Данъците в България няма нужда да се пипат, постъпленията са достатъчно, особено, ако НАП отиде и си ги събере от големите фирми

Кирил Петков и Асен Василев влизат в политиката чрез "Продължаваме промяната".

Това стана ясно от изявление на бившия служебен икономически министър Кирил Петков пред медиите.

Петков и Василев са заложили на "Продължаваме промяната" за име на политическата си организация.

„В последните 4 месеца започнахме промяната. Имахме много ясни и точни цели. Първата – да спрем корупцията. Пример за това е ББР. Вторият беше да освободим малкия и среден бизнес. Приоритет номер 3 – да привлечем високотехнологични инвестиции. Приоритет номер четири беше да разпределим равномерно всичко получено. Всъщност вие ни познавате, не включваме нищо ново, просто искаме да продължим направеното през тези четири месеца. Не е важно дали си ляв или десен, важното е да си почтен”, каза Кирил Петков.

Такива били и критериите за хората, които влизат в политическия проект. Те трябва да имат добра кариера извън политиката, да не са били в повече от 1 партия, да нямат скандали, които не могат да се проверят. Всеки член ще подпише и договор за почтеност, с който ще гарантират, че нямат скрити финанси.

Сред първите представени беше Деница Петкова, която е магистър инженер, а в момента е предприемач. Тя има опит с Британската кралска академия по инженерство, където е видяла, че иновации се постигат и в страни от третия свят.

Снимка: БНТ

В екипа на Петков и Василев влиза и Яна Болникова, която е била част от екипа на Министерството на икономиката. 13 години работи в аутсорсинг индустрията. Тя изрази надежда, че промяната ще обхване всички градове в страната.

Данъците в България няма нужда да се пипат, постъпленията са достатъчно, особено, ако НАП отиде и си ги събере от големите фирми, каза Асен Василев.

Въпросът е, че всички контролни механизми са изключени. Видяхте колко пари се разходват без обществени поръчки или нагласени. Искаме държава, която ще дава равен старт на всички. Това не е утопия. Спрем ли течовете, всичко това може да се случи. Бизнесът ни ще започне да работи по-добре, ще видим и все повече млади хора, които ще се завръщат от чужбина. Всички сме живели в чужбина, България ни е мила. И тук ми харесва най-много. Ако си оправим средата, изчистим си държавата, ще можем да се гордеем с България каквато е и ще бъде, а не само с миналото ни. Можем да го направим, но само всички заедно. Помогнете ни или си изберете някоя от многото партии, заключи Асен Василев.

Кирил Петков беше министър на икономиката във втория служебен кабинет на Румен Радев. Асен Василев пък бе начело на финансите.

И двамата са завършили "Харвард" и имат реноме на сериозни професионалисти, успявайки да направят добра кариера и в частния сектор. На изпроводяк от Министерството на икономиката Петков каза, че в бъдещия проект ще влязат хора със сериозна експертиза.

От БСП обвиниха Петков и Василев в опит за привличане на членове на левицата. Остава интригата около президентската надпревара. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че вече имат кандидат, но отказа да назове името му.

Сътресенията на политическата сцена дойдоха с появата на Кирил Петков и Асен Василев, които със своя проект „Продължаваме промяната” ще търсят място в следващото Народно събрание. От БСП признаха в ефира на NOVA, че е имало опити да привлекат хора от левицата. В същото време се заплита интригата - президентът има ли влияние върху новия проект или не. А според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов партиите трябва да се смирят и да има редовно правителство в следващия парламент. БСП вдигна завесата - от новия проект на Кирил Петков и Асен Василев са правили опити да отцепят хора от левицата.

 

Източник/ци: Това са лицата на "Продължаваме промяната" на Кирил Петков и Асен Василев (ВИДЕО) - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!