Ива Митева пак иска да е депутат, но няма да влиза в партията на Слави

Председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева ще се кандидатира и на следващите парламентарни избори от листите на "Има такъв народ", но няма да става член на партията и това ще бъде за последен път. Това обяви самата тя пред журналисти.

Да, отново ще се кандидатирам от листите на ИТН. Отдавна познавам тези хора. Няма да стана член на партията, каза тя.

"Имах колебания дали да се занимавам с политика. Вероятно и вие на мое място щяхте да имате колебания. Наистина отстрани нещата изглеждат много по-различни, но ми се струва, че трябва да опитам за последен път. Винаги съм смятала, че депутатите трябва да имат по 2-3 мандата, защото смятам, че ако не можеш да дадеш нищо от себе си, няма да го направиш и на 10-ия мандат", категорична бе Митева.

Не сме се видели с г-жа Татяна Дончева днес, даже разбрах, че отново е правила много жлъчни коментари по мой адрес в пленарната зала. Многократно казах - такива хора нямат място в политиката, отвърна тя на въпрос дали са си казали нещо с Дончева в последния работен ден на парламента.

Митева не възнамерява да ползва и охраната на НСО, каквато й се полага, след като мандатът й приключи. Не мисля да ползвам охрана. Това обсъждахме и днес с колегите, питах дали трябва да имам охрана заради заплахата, отговорът беше не, така че най-вероятно от утре няма да бъда с охрана, обясни парламентарната шефка.

Ива Митева пожела на учителите и учениците да бъдат здрави и заедно с взаимно търпения да "отвеят тази епидемична обстановка". Това, което ми се иска и силно се надявам младите и образованите да се включат и да направят промяната, която очакваме, допълни Митева. Тя благодари на журналистите за коректното отразяване.

Надявам се да се видим отново и вратите на Народното събрание да бъдат винаги отворени за вас, както бяха до този момент, каза тя.

Радвам се, че днешното заседание се проведе точно на тази дата, мисля, че е знаково, защото ако се беше провело вчера или в понеделник, щяхме да гледаме точката само за закриването на бюрото, а днес успяхме да приемем и на първо гласуване закона за съдебната власт, което е знак, че имаме воля да приемем съдебната реформа. Надявам се да бъдем повече обединени и смирени в един следващ парламент.

Приехме почти всички ратификации, включително доклада на временната комисия, както и да се внесе доклада на комисията по ревизия вчера. Тези дни бяха полезни и мисля, че свършихме добра работа. Приехме бюджета и дадохме 16,5 млн. лв. повече за култура. Дадохме допълнително 70 млн. за земеделие, 70 млн. за туризъм, 60 млн. лв. за мигрантски натиск, около 100 млн. лв. за общините. Бяхме критикувани, че сме се забавили с правенето на комисиите, но когато приемаме разпоредби под натиска на НПО и не познаваме процедурите, обикновено се стига дотук. Направих справка - този парламент е първият, който е приел изцяло нов правилник. Досега винаги се е работило върху стария и са се правели предложения. Така че за 15 дни успяхме да напишем съвсем нов правилник. Затова и комисиите бяха създадени малко по-късно, отчете тя.

"Отношенията наистина бяха много трудни. Аз като председател бях със свои и с чужди, трябваше да балансирам между партиите на промяната и в един момент дори останах съвсем сама, но съм щастлива че отстоях на моите решения", каза Ива Митева.

Източник/ци: Ива Митева пак иска да е депутат, но няма да влиза в партията на Слави - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!