Следвайте "Буднаера" в Телеграм

МЕРЗОСТ: По заповед на Бойко Борисов тайно снимали и записвали политиците в Правителствена болница (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Видеонаблюдение и микрофони в болничните стаи и кушетките в специалното отделение, обслужващо висшия държавен апарат, е установено от проверяващ екип в МБАЛ Лозенец (Правителствена болница), предаде bird.bg.

То е било инсталирано от частна фирма и никой от болницата е нямал достъп до записите. Няма и предупредителни табели, че пациентите са били записвани.

Това е най-шокиращата констатация в доклада, изготвен от проверяващите, с който БРРД разполага. Докладът е изготвен още в началото на юли т.г., но не беше представен публично.

Според източник на Narod.bg тайното записване на политици е станало по устна заповед на тогавашния премиер Бойко Борисов, а добитата информация е използвана за мерзките цели на хунтата ГЕРБ.

Здравният министър Стойчо Кацаров не отговори на запитванията ни за коментар относно този доклад, но го предостави след като го поискахме по реда на ЗДОИ. Тази дискретност може да се обясни със скандалния факт на подслушване на висши държавници без никакъв контрол и компроматите, които евентуално са натрупани от бившето ръководство на болницата.

Освен подслушването са установени и други драстични нарушения. 29 служители са били на щат като мъртви души, без да работят, включително едно починало лице.

Изпълнителният директор Любомир Спасов е получил 535 хиляди лева ДМС за 2020 г. без да има подписан договор. Архивът на обществените поръчки се води само на хартия, а в самите поръчки се откриват скандални договори за десетки милиони, заради които болницата е задлъжняла към ББР.

Доставчици на апаратура и консумативи за стотици милиони лева са с установена свързаност с болницата, макар че не става ясно каква точно е тя. Автомобили закупени от болницата се ползват за лични цели. В касата се поддържа наличност от стотици хиляди лева и т.н.

Подслушващата фирма продава дозатор за сапун за 700 лв.

Компанията “Медилон” ЕООД е собственост на Даниела Иванова Желязкова и е създадена през далечната 1998 г.  За кратко съсобственик с малък дял в нея е било американското дружество “Дексол”.

Фирмата е утвърдена на пазара като един от големите доставчици на консумативи за българските болници. През годините тя е натрупала внушителна сума от договори за обществени поръчки с болници – 152 млн. лв.

Над 120 милиона лв. от договорите на “Медилон” са с МБАЛ – Лозенец. Според източници на БРРД собственичката е била в привилегировани отношения с бившия шеф Любомир Спасов.

В доклада са описани подробно единичните стойности на доставяната техника и материали от “Медилон” ЕООД. Цените са шокиращо високи – дозатор за сапун за 685 лв. без ДДС, мивка за 26 272 лв. и т.н. Проверяващите са установили, че за да се печелят поръчките именно от тази фирма са поставяни дискриминационни условия, които само тя можела да изпълни.

В официалния си сайт фирмата съобщава, че се занимава с “внос и доставка на медицинска апаратура и извършване на гаранционен и извънгаранционен сервиз на предлаганата апаратура”.

Не е ясно дали видеонаблюдението и микрофоните в леглата и кушетките на властимащите са част от медицинска апаратура за наблюдение на състоянието на болните.

Във всички случаи обаче воденето на такива записи е незаконосъобразно и дори излага на риск националната сигурност, тъй като висшите държавници може да са били записани да споделят чувствителна информация от служебен характер.

Източник/ци: МЕРЗОСТ: По заповед на Бойко Борисов тайно снимали и записвали политиците в Правителствена болница (РАЗСЛЕДВАНЕ) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!