Емил Георгиев хвърли бомба: Трима министри искаха да им продадем "Екогласност"

Трима служебни министри са искали от лидера на "Екогласност" Емил Георгиев да им продаде "Екогласност". Това съобщи сензационно самият председател в интервю за БНТ. Става дума за министрите на икономиката, а финансите и на образованието - Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков.

"Ще бъда максимално откровен, за да се разсеят всякакви внушения. Имахме два разговора с новия политически проект", призна Емил Георгиев, чиято партия е част от т от коалиция „БСП за България”.

"Първият разговор беше с представител на г-н Кирил Петков и Асен Василев, и министъра на образованието, казаха ни, че разчитат на нас, защото сме модерна партия и комплименти от този род, но поставиха условие. То е те да ръководят изцяло дейността на "Екогласност" и аз казах, че разговорът е приключен. На другия ден същият от този техен представител ни се обади и каза, че лично господин Кирил Петков желае среща.

Проведох среща с него в моя офис и разговорът беше 2 часа, казах, че няма как да се съгласим на нас да ни бъдат поставени условия за изцяло поемане на ръководството и тогава поставиха искане да влязат в него. На нас се предложиха избираеми места, от което примерно едно в Хасково и Монтана, като те поемат изцяло кампанията и ще ни предложат хората. Направили са кастинг и са подбрали 50 души. Зададох въпроса кой стои зад този проект и не получих отговор, казах, че повече разговори няма да има. Разбрах, че този проект е създаден от представители на президентството", разкри Емил Георгиев.

На въпрос на водещата за финансовото обезпечение на новия проект, той потвърди, че офертата е била и финансова.

"Бил съм подложен на натиск от олигарха Прокопиев, казах им, че няма как да бъдем купени. Опитаха се по много неприятни начини да уговорят и други наши представители, като на всяка цена да говорим за 4 избираеми места, 4 втори места, да внесат предварително средства, и всичко това се знае от делегатите на нашата конференция. Казаха, че с този проект е запознат и министър-председателят. Той е назначен от Президента. Специално аз въобще нямам съмнение Президента да стои зад този проект, но негови хора - да. Нека да ви кажа още едно име - г-н Копринков, който е един от секретарите на Радев, ме попита дали още продължаваме разговори с въпросните господа, при което аз отговорих с "За какво става въпрос?", но той явно е знаел. Но те самите министри казаха, че са хора от президентството", добави още лидерът на "Екогласност".

Той съобщи, че днес е разказал всичко това на Корнелия Нинова. Разговорът му със служебните министри е бил преди две седмици. На своята Национална конференция „Екогласност” са решили да продължат да подкрепят Румен Радев за президент.

И на следващите избори „Екогласност” ще бъде в коалиция с БСП. Каузата по опазване на околната среда е много важда и тя ще продължи да бъде във фокуса на двете формации, подчерта Емил Георгиев.

Източник/ци: Емил Георгиев хвърли бомба: Трима министри искаха да им продадем "Екогласност" - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!