Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Който не работи, не трябва да яде - Дания затяга миграционната си политика

/Поглед.инфо/ Датските власти планират да лишат неработещите мигранти от парични обезщетения, съобщава Focus. За да получите финансова помощ, ще трябва да работите поне 37 часа седмично. „Твърде много години правихме лоша услуга на много хора, като не изисквахме нищо от тях“, казва премиерът на страната Мете Фредериксен.

Властите на Дания ще затегнат миграционната си политика и ще изплащат финансова помощ само на тези новодошли, които имат работа, съобщава Focus. Пари ще получат само тези, които работят поне 37 часа седмично.

Искаме да въведем нова работна логика, при която хората са длъжни да допринасят и да бъдат полезни“, каза премиерът Мете Фредериксен. "И ако не могат да си намерят постоянна работа, ще трябва да работят за да заслужат обезщетенията си."

Това може да бъде работа на плажа, където хората да събират цигарени опаковки и пластмасови съдове, или може да помагат при изпълнение на различни задачи в предприятията“, обясни датският министър на заетостта Петер Хумелгард. "Основното за нас е хората да излизат от домовете си."

Преди това тези правила бяха валидни само за тези, които вече са получавали държавна помощ дълго време - в продължение на 3-4 години,- както и за тези, които нямат достатъчно ниво на образование или познания по датски, припомня вестникът.

В същото време новите разпоредби трябва да помогнат на мигрантите да се интегрират. „Твърде много години правихме лоша услуга на много хора, като не изисквахме нищо от тях“, подчерта Фредериксен. Властите подчертаха също, че делът на заетите жени сред тези, произхождащи от Близкия изток, Северна Африка и Турция е особено нисък.

Тези планове обаче все още трябва да бъдат одобрени от парламента. Левите политици критикуват тази инициатива. Казват, че това може да доведе до финансиран от правителството социален дъмпинг. Дания от години провежда изключително тежка миграционна политика. Властите са си поставили за цел да намалят броя на кандидатстващите за статут на бежанец до нула.

Превод: ЕС

Източник/ци: Който не работи, не трябва да яде - Дания затяга миграционната си политика - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!