Следвайте "Буднаера" в Телеграм

РАЗСЛЕДВАНЕ на Narod.bg: Жената на Иван Гешев прибра 700 000 лв. като консултант на две застрахователни дружества (зад „бонуса“ наднича олигархът Христо Ковачки)

.
Детелина Ханчева и Иван Гешев Източник: Биволъ/ /frognews.bg/

Жената на Иван Гешев регистрира рекордни приходи за 2020 година! Проверката на Narod.bg показа, че 44-годишната Детелина Филипова Ханчева, която в миналото е била танцьорка и адвокат с 2 години практика, е прибрала колосалните 700 000 лева за консултантски услуги, които предоставила на две големи застрахователни дружества – „Дженерали“ и „ОЗК-Застраховане“. Последното „случайно“ е на олигарха на Бойко и Доган Христо Ковачки, на когото жената до Гешев пък е била юрисконсулт…

Ханчева има участие в две фирми – „ОТЕА“ ООД и „ДЕЙНА ДИ КОНСУЛТ“ ЕООД, като в последното е едноличен собственик. Дружеството е регистрирано в софийски кв. „Изток“ на ул. „Пиер Дегейтър“ 4 , ж.к. Изток, бл. 1, вх…., ет. 13, ап. 51.

Фирмата Детелина, която е адвокат от 2019 г., предлага консултантски услуги на местни и чуждестранни физически и юридически лица, търговско представителство и посредничество, покупко-продажба на стоки чрез интернет, внос и износ на стоки, суровини и материали, търговия на едро и дребно с хранителни и промишлени стоки, транспортни услуги, обществено хранене и хотелиерство, както и всички други дейности, незабранени от закона за която няма законова забрана по законодателството на Република България, установи още Narod.bg.

Оказа се, че до миналата година „ДЕЙНА ДИ КОНСУЛТ“ ЕООД е работила на загуба според документите в Търговския регистър. Изведнъж, обаче, за 2020 г. Детелина, или Нели, както често официално се подписва, регистрира 700 000 лева приходи от консултантски услуги, които предоставила на „Дженерали Застраховане“ и „ОЗК-Застраховане“.

Дали фактът, че Ханчева, която има две деца от Иван Гешев, който пък е все още главен прокурор, има връзка с консултантския бизнес на екс танцьорката с почти нулева юридическа практика, оставяме Румен Спецов и НАП да решат.

Детелина Филипова Ханчева е родена на 17 декември 1976 г. в Севлиево. През 2002 г. влиза в новините като служителка в нощен бар в зимния курорт Боровец, похитена от известния самоковски бандит Юрий Галев. 

Инцидентът се случва на 21 срещу 22 Януари 2002 г. Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР съобщава, че Галев ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. 

Според публикациите от онова време Галев качил насилствено в личния си мерцедес едното от момичетата, а другото хукнало след тях и също се качило в колата. 

След разиграването на тази брутална сцена управителката на бар „Рай” съобщила в местния полицейския участък, че танцьорките са отвлечени. 

Едната от похитените също така успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, че е в беда. Полицията веднага била вдигната на крак и няколко часа по-късно Галев е задържан на адреса си в столичния кв. „Света Троица“, докато момичетата са в дома му. 

Галев е арестуван първоначално по подозрение в отвличане и изнасилване, но му е повдигнато обвинение за блудство. Той прекарва повече от месец в следствения арест.

Следовател по делото срещу Галев е Иван Гешев, който тогава работи в Трета следствена служба. Неясно как в хода на разследването част от веществените доказателства, уличаващи самоковеца, изчезват. Самата Ханчева също изчезва от делото,а обвиняемият е оправдан.

Юрий Галев завърши земния си път застрелян със седем куршума през 2012 г.

Работа за „Килърите 2”

Междувременно бъдещият главен прокурор и жертвата на Галев стават много повече от приятели. Тя му ражда две дъщери – Ивет и Далия. Професионалната кариера на Ханчева може да се проследи в изтеклите данни от НАПлийкс. Тя е осигурявана от фирмата „Мерекспрес” на небезизвестния ромски барон Станчо Владов.

През 2012 Детелина Ханчева основава фирмата „ОТЕА“ ООД заедно с още няколко съдружници. Сред тях е „М Консулт 95” на Марио Кръковски, дългогодишен приятел с Иван Гешев, както сочат документите, изнесени от прокуратурата в отговор на сигнал на „Боец”, че бившият управител на фирмата, продала евтиния апартамент на Детелина Ханчева1 е дългогодишен приятел на Иван Гешев.

В какво точно се изразяват дългогодишните приятелски отношения между Кърковски и Гешев не се описва от проверяващите. Всъщност „приятелят” Марио Кръковски и Александър Ваклин са съдружници във фирми, които реализират строителни инвестиции на няколко имота в „Зона Б-17“. 

В структурата основна е „МС Консулт 2004” ООД, в която съсобственици са Ваклин и Кърковски. Тя финансира с кредити другите фирми.

През 2010-2011 г. новосъздадената фирма „МС Консулт 2010″ ЕООД на Марио Кръковски получава кредити от „МС-Консулт” 2004, за да финансира дейността си по строителството на жилищна сграда, а през 2014 г. в нея евтин апартамент купува Детелина Ханчева.

Юрисконсулт на Ковачки и отскоро адвокат

Паралелно с фирмената си дейност бившата танцьорка завършва право в Югозападния университет, известна люпилня на прависти на ДПС. Ханчева практикува като юрисконсулт в застрахователна фирма свързана с „енергийния консултант” и олигарх на хунтата Христо Ковачки. 

Това личи от въззивно частно търговско дело № 444 по описа за 2016 година във Варненския окръжен съд, където тя представлява ЗАД „ОЗК – Застраховане“ АД, зад която наднича Ковачки.

Източник/ци: РАЗСЛЕДВАНЕ на Narod.bg: Жената на Иван Гешев прибра 700 000 лв. като консултант на две застрахователни дружества (зад „бонуса“ наднича олигархът Христо Ковачки) - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!