Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Едно от най-големите „постижения“ на борисовото управление е тоталното дискредитиране и делегетимиране на институциите

Едно от най-големите „постижения“ на борисовото управление е тоталното дискредитиране и делегетимиране на институциите. Конституционният съд и Прокуратурата са само едни от примерите за това. Какъв е смисълът за „обикновените“ хора от съществуването им, след като каквито и решения да вземат, каквито и действия да предприемат, част от обществото ще ги заклейми, а друга част ще ги аплодира. Разделението, удобно подклаждано години наред, ще процъфтява.

Прокуратурата нахлу в Президенството, самосезира се по твърденията за търговия с влияние от страна на Дончева, но не нахлу в ресторант „Осемте джуджета“ и не видя причини да разследва Пеевски и майка му. Затова всяко едно действие на ПРБ, дори да е законосъобразно, в очите на симпатизиращите на субекта на прокурорските действия ще е „бухалка“, а не правораздаване, а в очите на тези, които не го харесват, ще е правораздаване, а не „бухалка“. И ще се избием кой е крив и кой е прав. Засега само в социалните мрежи.

Конституционният съд днес допусна за разглеждане делото за гражданството на служебния министър на икономиката Петков. Ако КС се произнесе, че е нарушена Конституцията, за симпатизиращите на министър Петков това ще атака, несправедливо решение, взето от зависими съдии (изтеклия запис с гласовете на Борисов и конституционния съдия, наричан „братиньо“; оповестеното от разследващия сайт Биволъ разследване OpenLux, което разкри, че синът на конституционен съдия официално притежава фирма в Люксембург с активи за 1.2 млн. лв.). Ако КС се произнесе, че не е нарушена Конституцията, за неодобряващите министър Петков това ще е „двоен аршин“, „няма кой да го накаже“, „в угода на партии и политически лица“, „влияние на олигархични кръгове“…И пак ние ще се избием кой е крив и кой е прав, а злодеите, подклаждащи разделението, доволно ще потриват ръце.

А най-безумното е, че за това разделение и за съществуването на тези дискредитирани и делегетимирани институции плащаме ние. Разходите за 2021 г. на ПРБ за 2021 г. са 330 268 400 лв., а на КС – 5 579 600 лв. Кой е лудия – тоя, дето яде баницата, или тоя, който я дава?

Албена Белянова

Източник/ци: Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!