Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Единствено Петър Стоянов може да свали Румен Радев, и то заради САЩ!

Петър Стоянов смята, че може да се завърне на бял кон в президентството!

Петър Стоянов срещу Румен Радев

Едно от емблематичните лица на СДС от миналото Петър Стоянов се завръща с гръм и трясък в политиката. Коалицията ГЕРБ-СДС го издига като кандидат-президент, писа Fakti.bg, цитирайки в. „Галерия“.

Интересното тук е, че самият Стоянов бил убеден, че може да пребори Румен Радев. Въпреки високия рейтинг на ген. Радев и многото хора, които му симпатизират, президентът на България в периода 1997-2002 г. оценявал шансовете си като много високи, тъй като зад него ще застане не само електоратът на бившите управляващи, но и доста от т. нар. „сини“, като в това число се очаква да бъде „откраднат“ вот от „Демократична България“.

Петър Стоянов сваля Румен Радев?

Петър Стоянов беше президент в края на 90-те години, но преди 20 години загуби изборите от Георги Първанов и трябваше да се примири с излизането си от политиката. „Сините“ привърженици обаче все още го обожават и го считат за най-честния и достоен държавен глава, когото сме имали.

Именно заради последното Бойко Борисов се е спрял на него и е елиминирал останалите две имена, които са му се въртели в главата като евентуални кандидатури на ГЕРБ. Това са уволненият от „Пирогов“ проф. Асен Балтов и бившият министър на просветата Даниел Вълчев. Кристалина Георгиева пък сама се е отказала от идеята да стане президент.

Увереността на Петър Стоянов идва и от факта, че той има много близки взаимоотношения със САЩ от времето, когато беше президент. Все още поддържа контакт с Бил Клинтън, чиято съпруга Хилари е близка с натояшия американски президент Джо Байдън. Стоянов разчитал именно на помощ от Америка, за да успее да се завърне на бял кон.

Източник/ци: Единствено Петър Стоянов може да свали Румен Радев, и то заради САЩ!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!