Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор?

Автор: В. Труд

Бойко Борисов: Президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат - за торбичките на Пламен Узунов -Пловдивски, или Копринката. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг” 

"Очаквахме, че поне на днешния ден, този, който по Конституция е призван при острия дебат на политическите партии – защото това е смисълът на  демокрацията, целта на президентската институция, ще успее да потуши неразбирателствата". Това заяви в Пловдив бившият премиер Бойко Борисов в отговор на острите критики на президента Радев.  

"Имали сме такива президенти като д-р Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Плевнелиев, които при такива кризи са успявали да намалят напрежението, да правят срещи и накрая да излезе държавата от кризата. Защото днес – когато сме в Пловдив – всички помним историята. Кой е бил най-против Съединението на България и кои в момента имат изгода България да е толкова безпомощна", подчерта Борисов.  

"Минах покрай стадионите на Пловдив, по 3-4 работника, не строят Околовръстното, колко се направи, площадът, Базиликата, всеки един обект знам защо и как. Вместо днес само да си честитим празника и всеки от днес само да каже какво значи Съединение. Ние проведохме най-успешното председателство. Но Съединението, Радев, не е само да си гледаш твоите хора, а другите да са ти лоши. То значи да направиш така че с най-големите си врагове или политически противници да можеш да говориш. Вече няма да оставям ненаказана лъжа или нападка. Нови избори идват, така ли ще продължаваме, попита лидерът на ГЕРБ. 

Днес той отива и казва как вижда съдебната система. Телефоните на неговите съветници стояха 1-2 преди съдебните решения да излязат и ги проверяват дали ще му харесат. Днес президентът Радев казва, че най-важните ми думи щели да бъдат пред новия главен прокурор. Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? Кой ще е той и защо точно моите думи. За твоите думи да попитат - за торбичките на Пламен Узунов -Пловдивски, или Копринката. Може първо този нов главен прокурор тях да попита. Или за всичките ти там далавери на твоя кръг”, посочи Борисов.

Източник/ци: Борисов към Радев: Откъде знаеш кой ще е новият главен прокурор? (видео) | glasove.com Новини

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!