Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Проекта на К и А, означава че Нинова няма да може да играе балансьор и да пази Гешев - а там договорките отиват на милиони

Тази хипотетична партия на Кирил и Асен изкара доста хора от обувките им, което само потвърждава прогнозата ми, че ако ДБ, ИБГНИ и инициатива на К плюс А групата предложат, избирателите ще им дадат достатъчно места в парламента, за да управляват.

От това което зная, няма никакви пречки сред кандидатурите за премиер да бъдат и тези на Кирил и Асен.

Отначало опитаха да противопоставят новата формация на ДБ, но от там умно реагираха, че подкрепят това усилие и са готови да работят с двамата по нататък.

Като не успяха да ги дискредитират, се опитват да им прекъснат връзката с президента, който ги подкрепи. Тук вече се намеси Нинова, която съзира във възхода на новата партия реална опасност БСП да отиде още по-назад в класирането - след новата партия, ГЕРБ, ИТН дори ДБ. И гневът и се прехвърли срещу президента, засега чрез проксита Свиленски и Методиев.

Тук разбира се роля изигра и служебния премиер Янев, който налива масло в огъня, като напълно излишно започна да сугестира непосредствена вероятност за подобна партия, с внушението, че това е президентски проект. И БСП са бесни, че техния президент ще прави свой проект, а теа го смятаха за президент на БСП.

Идеята на тази преса е Радев да се разграничи от К и А.

Намаляване на тежестта на БСП при проява на проекта на К и А, означава че Нинова няма да може да играе балансьор и да пази Гешев - а там договорките отиват на милиони /за пари/ и на години /за обвинения/.

Асен и Кирил, много правилно мълчат. Колкото повече мълчат, толкова по-добре, защото развинтената фантазия на стряскащите се от тяхната популярност, ще самонарани враговете им повече, отколкото реалните им действия.

Гледайте какъв сеир ще стане при актуализацията на бюджета, когато излезе че Асен и Кирил вдигнаха повече пенсиите от БСП, тоест взеха социалната карта от ръцете на Нинова.

ГЕРБ, ДПС, ИТН, БСП насочиха стрелите срещу Асен и Кирил. Милиони да бяха дали двамата, нямаше да получат по-голяма легитимация за това че задкулисието се страхува от тях. В същото време толкова мощни противници имат, че дори и да опитат да кривнат от пътя /да използват властта за лични цели/, няма да имат този шанс - моментално ще бъдат разпънати.

Според мен обаче огънят е към Румен Радев, предварителен и предупредителен, да влезе в коловоза определен от БСП при издигане на кандидатурата му. Нинова няма никакъв шанс в опозицията на Радев - БСП ще го подкрепи, независимо от личните и пристрастия.

Забележете - това няма никакво отношение към свободата на действие на ДБ при издигането на собствена кандидатура за президент, но има отношение към заявката им да се подкрепи Радев, ако техния кандидат не мине на втори тур. Съвокупността от двете кандидатури ще даде истинския облик и мощен тласък на анти-статуквото /анти Доган, анти Гешев и анти Борисов/, което пък да се отрази върху изхода и на парламентарните избори.

Много мини поставиха пред служебния кабинет, но две са основните - а/ пандемията и б/ енергията /топло и светло/ през зимата. Но и двете мини могат да бъдат обезвредени.

Илиян Василев

Източник/ци: Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!