Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Самостоятелните успехи на една или друга партия вече нямат значение, има значение сбора, който може да прави реформи и промени

Борисов беше обещал на ГЕРБ че до есента ще се върнат на власт. Заложил беше много мини в управлението, особено в енергетиката, която на практика е гербаджийска и генерира постоянно трусове и дестабилизация. Нито служебното правителство, нито Парламента се заеха с нея.

Не случайно ББ тръгна с новата жипка, а Харизанов се появи по телевизия. Само за да ви напомнят, че и медиите са тяхни. И пак си имат списъци на кой може да се появява на екран и кой не.

За ГЕРБ действително тези избори са решителни - трябва отново да спечелят, защото не спечелят ли отиват по пистата на НДСВ. Но не само те - отиват си и ВСС, и специализираната прокуратура, и Гешев и цялата къщичка на властта, скрепена с корепция, която си бяха построили. Именно за това е този пост.

Без усилване на протестните партии със служебните министри, Борисов отново ще спечели. Формулата това да не стане ви я казах - коалиция на протеста и промяната.

Запомнете, самостоятелните успехи на една или друга партия вече нямат значение, има значение сбора, който може да прави реформи и промени. Виждате какво стана вчера в Парламента в правна комисия. Яви се Гешев и депутатите избягаха. БСП са надеждата на статуквото, когато и ако промяната зависи от тях.

От къде могат да дойдат допълнителните гласове - от нова формация, тази за която говорят напоследък на Асен и Кирил. Дори да нямат възможност да направят партия, могат да направят движение, които да участва в изборите със самостоятелни кандидати.

От мобилизация на ДБ - да си изчистят посланията от партиен центризъм - няма да говорим с еди кой си. Пак повтарям - играта не е кой колко депутати ще спечели, а колко депутати могат да формират силата за промяна. ИБГНИ също имат потенциал допълнителен потенциал за гласове, особено в териториите които ДБ не покрива - най-вече лявото пространство и националистите.

Най-слабото място на ББ и ГЕРБ е че служебния кабинет се ползва с по-голяма подкрепа отколкото техните правителсва и в много отношения върши по-добра работа. Тоест отсъствието на редовно правителство не доведе България до крах, както предвиждаха по сценарий ГЕРБ и ДПС. И мантрата за незаобиколимия ББ рухна. Типичният италиански и белгийски сценарий - и без редовно правителство нещата се случват.

И никакви джипки и Харизановци не могат да променят този факт.

Кой беше Бойко Борисов?

Илиян Василев

Източник/ци: Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!