Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Животът на Каролев е в ръцете на Бог

Последни вести за състоянието на Владимир Каролев. 

Вече четвърти месец в безсъзнание е един от най-колоритните икономисти у нас Владимир Каролев. Лекарите са спрели медикаментите, които държаха в изкуствена кома популярния политик, пише Уикенд, цитиран от Пловдив24.

От тук нататък животът му е в ръцете на Бог, който единствен ще реши кога точно да се събуди приказливият икономист, който пък допреди инцидента в планината не излизаше от телевизионните студия и правеше атрактивни коментари за финансовите кризи по света и у нас.

Оперираният глезен на Каролев бил възстановен, както и множеството други вътрешни травми, които лекарите от "Пирогов" успешно туширали. Нямало проблем и с костната му система, всичко зараствало по мед и масло. Организмът на Владо бил доста силен и успял да се пребори с трудностите, въпреки че е отслабнал с над 25 килограма. Заради доброто му състояние специалистите в бели престилки решили, че няма смисъл от медикаментите, които да го държат в изкуствена кома.

Близките на Владо всекидневно се интересували от състоянието му. Те били категорични, че ще направят каквото трябва, за да може Каролев отново да се върне към нормалния ритъм на живот и вече обмисляли дойде ли в съзнание, да го преместят в подходящо лечебно заведение в чужбива. Надежда за възстановяването давали и докторите. Според тях Владо можел да се събуди всеки момент, но можел да кара в кома с години както бе при Михаел Шумахер. Почти 6 години седемкратният шампион във Формула 1 беше в състояние на кома след контузия на главата в известен ски курорт.

Припомняме, че Владимир Каролев бе открит от спасителите в Пирин на 10 май след близо 12-часова спасителна операция, започнала в следобедните часове на 9 май. Спасителите констатират, че е в безпомощно състояние и не е в съзнание. От падането е припаднал и е останал на мястото, докато е бил открит малко след полунощ. Веднага е бил закаран в болницата в Разлог. Лекарите забелязват, че Каролев е с политравма, има счупен череп, мозъчни кръвоизливи и няколко травми на гръдния кош.

Предполага се, че се е наранил след падане, продължило около 400 метра, на стръмен терен, вероятно при подхлъзване. Първоначалните прогнози за здравословното му състояние никак не са обнадеждаващи. Владимир Каролев продължава да се бори за живота си с дни. В "Пирогов" е интубиран и поставен на апаратна вентилация. По спешност е опериран един от глезените му, защото бил "в твърде плачевно състояние". Наблюдения полага лично проф. Асен Балтов, тогава шеф на най-голямата болница у нас.

Приятели на Владо са категорични, че щом е успял да пребори тежката черепно-мозъчна травма и няколкото гръдни, съчетани с контузия на глезена, ще излезе и от комата, пише "Уикенд".

Източник/ци: Petel.bg - новини - Животът на Каролев е в ръцете на Бог

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!