Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Убитият убит. Тарикатите печелят. Не знам, и съдиите имат деца, така ли биха реагирали ако тяхното е на мястото на Милен?

Разбира се, че съм гневен на новината, че са пуснали под домашен арест убиеца на Милен. Експертите почивали, а без тях, съдът не можел да прецени дали е умишлено или непредумишлено убийство.

Не съм съд, но ако убиецът се е надрусал яко, знаейки за ефекта на безпаметност на наркотиците върху себе си – тоест че губи реакциите си, как да мине за непредумишлено. Знаем всички какво е непредумишлено – не дай боже на всеки може да се случи, но това няма нищо общо със случайността, а е предварително калкулирано.

И не, домашният арест не e логичен за подобно деяние, което се наказва със много години затвор. Арестът му се признава, тогава поради каква причина го пращат у дома. Не че на Милен му пука, но за близките му, за детето му, за приятелите му, за зрителите му подобна постъпка на съда е дълбоко аморална /в тази работа и домашния и другия арест са законни – значи остава морала/.

Убитият убит. Тарикатите печелят. Не знам, и съдиите имат деца, така ли биха реагирали ако тяхното е на мястото на Милен?

Факт е че ни трябва съдебна реформа, но преди това ни трябва реформа в човеците. Не може с толкова грях да живеем.

Грозно е, зловещо е.

Илиян Василев

May be an image of 1 person, standing and suit

Източник/ци: Facebook

Убитият убит. Тарикатите печелят. Не знам, и съдиите имат деца, така ли биха реагирали ако тяхното е на мястото на Милен? – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!