Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министърът на икономиката Кирил Петков: Държавната консолидационна компания е излишна

Това заяви министърът на икономиката Кирил Петков след като вчера Сметната палата излезе с доклад, в който се твърди, че държавата не е стопанисвала ефективно своите предприятия в периода, когато министър беше Емил Караниколов.

ДКК обединява търговските дружества, стопанисвани от Министерството на икономиката. Тук са както малки фирми, така и големите предприятия от военнопромишления комплекс и строителния бранш. Именно над тях министърът няма непосредствен контрол, а печалбите ми се отчисляват към големия холдинг.

"630 милиона бяха дадени за язовири без конкурс или обществена поръчка. 190 милиона за правителствен комплекс, без обществена поръчка", посочи Кирил Петков и заяви, че за да се спре подобно източване на средства вече е поставено началото на процеса по ликвидацията на компанията.

"Това обаче не е лесен процес, защото ДКК има много договори, които са свързани с външни фирми и с Банката за развитие и трябва да преструктурираме заемите така, че банката да не бъде ощетена", допълни Кирил Петков, предава БНТ. 

Източник/ци: Petel.bg - новини - Министърът на икономиката Кирил Петков: Държавната консолидационна компания е излишна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!