Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кольо Колев: Идеята, че ГЕРБ ще се върне на бял кон след поредните избори, е меко казано несериозна

Идеята, че ГЕРБ ще се върне на бял кон след поредните избори, е меко казано несериозна. Това коментира в ефира на Нова телевизия социологът Кольо Колев. Според него, за да се случи нещо такова, трябва да мине време.
По думите му проект на Кирил Петков и Асен Василев би имал огромна сила. 

„Подобен проект към момента няма, но има сериозно действаща заплаха, която казва: „Налягайте си парцелите, защото ако не успеете да сформирате правителство, ще се появи горски и ще ви изгони от гората“. Тази заплаха ми звучи като президентска. Защото виждаме, че и от ляво започват притеснения, от дясно също. Дори от „Има такъв народ“ би трябвало да се притесняват. Появата на такъв проект ще нанесе тежък удар и върху БСП, и върху „Демократична България“, без съмнение и върху „Има такъв народ“, заяви Колев. 

По думите му обаче се е създала патова ситуация, при която новото не може да дойде, а старото не може да си тръгне. 

„На вторите парламентарни избори имаше ниска избирателна активност. Ако сега политическият пазар остане същия, както на предните избори, активността ще е още по-ниска“, прогнозира той. 

„Подкрепата за протестните партии се топи като книгата на Петър Илиев – с всеки изминал ден. Партиите трябва да се притесняват от министерски проект, защото тези гласове ще търсят свой нов пристан“, коментира от своя страна близкият до ГЕРБ политолог Георги Харизанов.

Източник/ци: Кольо Колев: Идеята, че ГЕРБ ще се върне на бял кон след поредните избори, е меко казано несериозна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!