Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: ДАНС разследва Боби Михайлов, покрил смъртоносна катастрофа на Ники

Тази седмица започна интересно за шефа на БФС Борислав Михайлов, който ходи на разпит в прокуратурата по сигнал от Димитър Бербатов, че е оказвал административен натиск върху футболни клубове да откажат извънреден конгрес на федерацията. Lupa.bg обаче научи, че тази разходка може да се окаже най-дребният проблем на Боби Перуката със закона, тъй като в момента ДАНС нищи покрито от него убийство!

Тежка катастрофа, предизвикана от Ники Михайлов на 18 май 2012 г., при която е убит човек, а няколко души са ранени, е попаднала в полезрението на спецслужбите. Тогавашният шеф в КАТ, а днес председател на "Института за пътна безопасност" Богдан Милчев е в основата на разследването.

Според наши източници бившето ченге в момента е обект на поредица от разследвания, след като се конфронтира с ДБ и "Изправи се! Ние идваме" за предложените от тях промени в дейността на АПИ и Закона за движение по пътищата. Така покрай Милчев като нищо "ще изгори" и Боби Перуката.

През май 2012 г.  става верижна катастрофа на Църна Маца с участието на вратаря Николай Михайлов, който кара в нетрезво състояние „Ленд Крузър". Ники обаче напуска мястото на инцидента с друг автомобил, а за водач е представен човек от компанията му. От КАТ потулват случая, като се твърди, че това става с кимването на Богдан Милчев и министър Цветан Цветанов.

Богдан Милчев: В София абсолютно нищо не се прави за пътната безопасност -  Акценти от програмата - БНР Новини

Богдан Милчев днес е шеф на Института за пътна безопасност, но сгази лука с ДБ и ИБГНИ

Екс полицейският началник е клиент на ДАНС не за първи път. Той е бил разследван по цели 28 случая, а Министерството на вътрешните работи буквално е било залято от сигнали срещу него докато е в системата.

На 4 юли 2011 г. тогавашният министър Вежди Рашидов получи лично от Милчев златен талон. Причината е, че когато скулпторът отишъл в пътната полиция да си поднови разрешителното, се оказало, че 40 години нямал нито едно регистрирано нарушение на пътя. Да, ама Веждичката дори в момента на връчването на приза имал влязъл в сила акт.

Инцидентът с Ники Михайлов пък е съвсем заметен. На 19 май МВР съобщава в бюлетина си следното: „Тежка катастрофа е станала рано сутринта към 5,30 ч. на автомагистрала „Тракия", посока вход към София. Най-вероятно поради несъобразена скорост в района на „Църна маца" първоначално са се ударили 2-3 леки коли, впоследствие и товарен автомобил и още няколко леки. Един е загинал при инцидента, петима са пострадалите - от тях един е ранен с опасност за живота".

Джипът е собственост на БФС - баровски „Ленд Роувър", каран от сина на Боби Михайлов - Ники, и дори той е виновникът за инцидента. След удара до „Църна маца" вратарят моментално напуска колата и с друг автомобил се прибира в София. От футболния съюз признаха, че роувърът е техен, но нито един от двамата Михайлови - баща и син, не е бил в него.

Днес разследването на инцидента е подновено и тече с пълна сила. А дали и как Боби Михайлов е използвал връзките си да покрие пияното си синче - предстои да разберем.

Източник/ци: Само в Lupa.bg: ДАНС разследва Боби Михайлов, покрил смъртоносна катастрофа на Ники - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!