Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кирил Петков: Няма да говоря за политически проекти, докато съм служебен министър. Асен Василев: Докато съм финансов министър не правя партия

Кирил Петков: Няма да говоря за политически проекти, докато съм служебен министър

Няма да говоря по никакви теми за политически проекти, докато не ми изтече мандатът. Като служебен икономически министър искам да съм фокусиран в работата, която върша. Това заяви пред журналисти в Народното събрание Кирил Петков.

„Имаме още две седмици, в които предвиждаме работа. През това време аз ще говоря експертно точно в това качество, в което съм – като служебен министър. Когато престана да бъда служебен министър, тогава... По никакъв начин няма да говоря в момента дали ще правя партия, или не“, поясни той. 

„Видяхме, че за три месеца можем да направим доста голяма промяна. Ако продължаваме да държим енергията си в тази посока, България може да стане различна. Как и по какъв начин – това ще го говорим, когато ми свърши мандатът. Няма да вляза в тези коментари сега“, повтори министърът на икономиката в служебното правителство. 

Той добави, че всичко, което планират ще се случва ясно и прозрачно.

Асен Василев: Докато съм финансов министър не правя партия

В момента съм финансов министър и имам друга основна задача. Докато съм финансов министър не правя партия. След като вече не съм, ще си почина и ще реша какво ще правя с живота си. С министър Петков си говорим по много теми, приятели сме от 15 години.

Това заяви служебният финансов министър Асен Василев по повод изказване на служебния премиер Стефан Янев в ефира на Нова телевизия тази сутрин, в което той посочи, че е възможно формация, съставена от Василев и Кирил Петков, да се яви на следващи избори. 

„Виждам смисъл в това страната да продължи да се развива в посоката, която последните няколко месеца беше зададена. Това, по какъв начин да бъде най-добре, не става с щракане на пръсти. Трябва да се помисли много внимателно, това е много тежка отговорност, ако изобщо бъде поета. Всъщност не мога да ви кажа „Да, правя нещо“. Когато съм готов, когато съм взел решение, когато сме обмислили дали такова нещо би било смислено да се направи, дали може да се случи, как може да се случи най-добре, бъдете сигурни, ще ви кажа“, посочи Василев.

Той подчерта, че решението ще бъде общо. Минути по-рано самият Кирил Петков направи коментар в подобна посока.

Източник/ци: Асен Василев: Докато съм финансов министър не правя партия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!