Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Няма "дълга ръка на ДПС" зад ИТН, американците промениха играта с "Магнитски". Слави Трифонов спира БСП за властта

ИТН стартира като корпоративен проект с подкрепата на Делян Пеевски, Кирил Домусчиев и Орлин Алексиев - ДПС (Сарая) и ГЕРБ искаха да имат влияние в партията на Слави Трифонов.
 
Бойко Борисов изтегли Орлин Алексиев, който правеше структурите на партията, когато видя, че ИТН вдига вълна преди вота на 4 април.
 
Делян Пеевски излезе от проекта след "Магнитски". Няма "дълга ръка на ДПС" зад ИТН, американците промениха играта с "Магнитски".
 
Всъщност не Пеевски прокарваше влиянието на ДПС, той играеше "партия" с Бойко Борисов чрез близкия и до двамата Орлин Алексиев. 
 
Кирил Домусчиев беше "дългата ръка на Доган" в ИТН. След "Магнитски" той пое ролята на Пеевски, но кабинетите, редени в "Есте", не минаха.
 
Домусчиев също се изтегли от проекта ИТН. И Слави Трифонов загуби интерес ИТН да е първа политическа сила - нали победи "Бойко".
 
Лидерът на ИТН вече е в друга игра - спира БСП за участие във властта. Това е играта на американците - Корнелия Нинова да не реди властта заради близостта си с шефа на руското разузнаване Сергей Наришкин.
 
Американците пренареждат корпоративно-политическата комбинация - извадиха Делян Пеевски от играта, който преди това обслужи схемата им с отстраняването на Васил Божков.
 
Главната им цел е БСП като инструмент за влияние на Кремъл да не е във властта. "БСП за България" има само 36 депутати и това улеснява "янките".
 
Линията на американците към ДПС е друга. Партията на Ахмед Доган е геостратегически играч и разполага с ресурс за влияние и във властта, и в опозиция, заради Турция.
 
Целта на "янките" с изваждането от играта на Делян Пеевски с "Магнитски" беше да ограничи ролята ДПС и Доган да преформулира политиката на Движението.
 
Сарая обаче реагира остро срещу "Магнитски". Ахмед Доган вдига залозите и ДПС ще остане в играта след предсрочните избори - дори да не е във властта.
 
Слави Трифонов освети играта на американците - ИТН няма да подкрепи мандата на БСП и след предсрочните избори трябва да се състави правителство "на всяка цена".
 
ГЕРБ отново е първа политическа сила със значителна преднина. Бойко Борисов изведе на преден план "Сорос" отбора в ГЕРБ - Даниел Митов и Томислав Дончев. 
 
"Демократична България" е втора политическа сила, а Иво Прокопиев, който е корпоративният фактор в коалицията, е фронтмен на "Сорос".
 
ИТН е трета политическа сила и Слави Трифонов трябва да реши дали да включи партията в "американската коалиция" след изборите. 
 
Той вече обслужи "янките", спирайки БСП за властта. Ако влезе в управленската коалиция, ИТН ще стане партия на новото проамериканско статукво.
 
bgsniper.com 

Източник/ци: Няма "дълга ръка на ДПС" зад ИТН, американците промениха играта с "Магнитски". Слави Трифонов спира БСП за властта

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!