Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Играта на Слави Трифонов - кабинет "на всяка цена" на ГЕРБ. Играта на Корнелия Нинова - "Направихме всичко!"

"В следващия парламент на всяка цена трябва да има правитество", заяви Салви Трифонов в интервюто в "Панорама".
 
Играта на Слави Трифонов - кабинет "на всяка цена" на ГЕРБ, а ИТН "плаваща опозиция" по модела на ДПС.
 
Досега шоуменът-политик не успя с тази схема заради противоречия между партньорите зад кадър.
 
Кирил Домусчиев настоявал за съставяне на кабинет, Делян Пеевски и Орлин Алексиев - за мека опозиция на "тайната коалиция" ГЕРБ-ДПС.
 
Избирателите обаче изненадаха Слави Трифонов - ИТН стана първа политическа сила. Въпреки това шоуменът-политик пак вкара партията си в "опозиция". 
 
Слави Трифонов иска ИТН да е необходимият трети играч и с интервюто в "Панорама" вероятно ще го постигне.
 
Играта на Корнелия Нинова след като лидерът на ИТН обяви, че няма да подкрепи правителство с мандат на БСП, е - "Направихме всичко!".
 
Нинова вече е в предизборна кампания - БСП е конструктивната политическа сила, но се отива на предсрочни избори заради отказа на ИТН да подкрепи мандата.
 
Слави Трифонов ще върне Ресто в кампанията - ИТН ще води анти-БСП кампания. Целта е БСП да стане пета политическа сила в следващия парламент.
 
Корпоративните играчи, които подкрепят ИТН, искат Корнелия Нинова да бъде свалена и с новия лидер БСП да влезе във властовите схеми.
 
След изборите обаче ще има нов влиятелен играч - "Демократична България" може да стане втора политическа сила и да е решаващ фактор за "кабинет на всяка цена".
 
bgsniper.com

Източник/ци: Играта на Слави Трифонов - кабинет "на всяка цена" на ГЕРБ. Играта на Корнелия Нинова - "Направихме всичко!"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!