Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Голям проблем тлее в САЩ. Никой не говори за това, а анализатори се страхуват от гражданска война

Кристиян Коев

Оказва се, че в САЩ има огромен проблем, който тлее и може да подпали цялата страна. След като Байдън спечели изборите, голяма част от южните щати директно минаха на страната на Доналд Тръмп и така САЩ се разцепи на две. Южните щати са категорично с Тръмп, който вече сериозно работи не само за избори, но и за намеса в политиката,

докато Байдън е на власт. Тръмп се е разбрал със сина на Джими Картър – фамилия изключително силна в САЩ. Много от службите предупреждават, че населението е въоръжено, а полюсите са нажежени. Всички щатски служби са наясно, но в момента геополитиката е по – важна и за това всичко се пази под сурдинка.

Основателят на Blackwater: „Внезапно ще ни се наложи да живеем според средствата си“ - поражението в Афганистан ще подкопае доверието в долара

/Поглед.инфо/ Доверието в долара като световна резервна валута се опира на представите за военната мощ на САЩ, така че катастрофалното ни бягство е изпълнено с рискове за икономически срив на Америка, каза основателят на PMC Blackwater Ерик Принс в интервю за Тъкър Карлсън. По мнението на Принс, Америка е изправена пред по-сериозни сътресения, отколкото по време на Голямата депресия.

Точно преди рекламната пауза чухте ретроспекция на основателя на Black-water Ерик Принс за неговите хора, спасяващи Джо Байдън и Джон Кери от контролираната от талибаните територия в Афганистан. Но разговорът ни с него беше много по -дълбок. Принс посети нашето студио за нов епизод на Tucker Carlson Today /Тъкър Карлсън днес/ и анализира какво се случва в Афганистан сега, защо се случва и какво казва за ръководството на страната ни. Ето откъс от нашия разговор.

Как ще се отрази това ... Вие сте работили в много страни и вероятно все още работите. Как това ще се отрази на останалия свят? В крайна сметка от това има очевидни поуки, нали?

ЕРИК ПРИНС, основател на ЧВК BlackwaterДемократите през цялото време се оплакваха, че Тръмп „наранява НАТО“, но според мен ставащото ще унищожи останалото от НАТО. Защото САЩ действаха толкова едностранно и толкова глупаво ... Фактът, че президентът на САЩ получи порицание от британския парламент, е просто безпрецедентен. Така че ние подкопахме доверието на нашите европейски съюзници и всички други съюзници в света, на които Америка разчита.

Независимо дали става въпрос за агент на ЦРУ, който се опитва да вербува някого, или за държава, която Америка иска да спечели на своя страна в конкуренцията си с Китай. Разбира се, сега хората ще се замислят колко бързо Америка изостави приятелите си в Афганистан, колко ужасно хаотично и ненормално беше извеждането. Това ще доведе до промени, за които дори не сме мислили. Защото ... Вижте, доларът е световната резервна валута ...

Точно така.

ЕРИК ПРИНСЗащо? Защото той е подкрепен от идеята за военната мощ на САЩ. Събитията, които видяхме в Афганистан през последните 20 години и през последните няколко седмици, и това, което ще се случи през следващите две седмици, изглеждат зле.

Преди три години казах: „Не трябва да допускаме да е като в Сайгон, когато хората летяха от покривите с хеликоптери“. Но именно това получихме в крайна сметка!

И така, споменахте нашия статут на притежател на световната резервна валута. Това е ключът към нашата икономика ...

ЕРИК ПРИНСЗа следвоенната икономика. Тъй като разходите ни постоянно надвишават приходите ни,ние можем да продължим да живеем така, защото можем просто да печатаме все повече и повече долари. Но когато хората не мислят за САЩ като единствени ... когато Pax Americana приключи и вече няма доверие в долара, това ще има огромни последици за нашата икономика и начина ни на живот.

Никаква резервна валута, крах на американската икономика, цялостно преразглеждане на стандарта на живот, напълно различна държава!

ЕРИК ПРИНСИзведнъж ще се наложи да живеем според възможностите си.

Да. Тоест това не е по нашите сили?

EРИК ПРИНС: Забравете за социалното осигуряване. Колосални, колосални промени. Много по-големи сътресения, отколкото по време на Голямата депресия или други граждански вълнения в Америка.

Тоест, както разбирам, в по -общ смисъл, вие казвате, че когато държава, която контролира света, разкрие своята слабост, светът става много по -несигурен.

ЕРИК ПРИНС: Ако се окаже, че тази страна е победена от хора със 70-годишни оръжия и светоглед от 6-ти век, може би американската армия не е толкова могъща, кактотя сама се позиционира. Може би не това, което искат тези косплейъри. Знаете ли, „пълно притежание на информация“ ... Да, ала не ме интересува колко системи за наблюдение имате, интересува ме как това променя реалното положение на хората на място?

Току -що чухте какво каза Лойд Остин, бивш доставчик за на отбраната, който сега оглавява Министерството на отбраната. Той реши да напомни на всички ни, че истинската заплаха е идеята за бялото превъзходство в Съединените щати. Изглежда, че след като бяхме победени от талибаните, преминахме към истинския враг в страната. Това притеснява ли ви?

ЕРИК ПРИНСМисля, че е невероятно как всички в Америка са загрижени за проблема COVID и въпреки това талибаните успяха да превземат цяла държава, без да носят маски, и изглежда, че COVID не ги забави твърде много. Мисля, че трябва да се притеснявате за големите заплахи. Да, COVID може да се приема сериозно, но не е нужно да спираме икономиката. Американската икономика, кмашината ... Хората трябва да се върнат на работа и училище и да продължат живота си.

Ерик Принс е един от най-знаещите хора, когато става въпрос за Афганистан. Пълният запис от нашия разговор може да се види на FoxNation.com, Tucker Carlson Today.

Превод: ЕС

Източник/ци: Голям проблем тлее в САЩ. Никой не говори за това, а анализатори се страхуват от гражданска война.

Основателят на Blackwater: „Внезапно ще ни се наложи да живеем според средствата си“ - поражението в Афганистан ще подкопае доверието в долара - Поглед Инфо

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!