Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Явор Божанков: Трифонов с едно изречение върна Бойко Борисов на бял кон

В това интервю от вчера Слави Трифонов с едно изречение ни прати директно на нови избори – без преговори, без усилия за съставяне на правителство. Г-н Трифонов към трите кризи – COVID, инфлационна и мигрантска, добави и четвърта криза – парламентарна. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия народният представител от БСП Явор Божанков.

,,Водят се някакви други разговори – не в парламента, не пред камерите и там е заключено разковничето от провала на тези преговори. Държа да се каже какво е станало, за какво са се договорили. В това интервю трябва да попитаме знае ли президентът Радев за тези преговори за двамата му министри (Кирил Петков и Асен Василев – б.р.) в офиса на Трифонов. Защото Христо Иванов и Мая Манолова не са споменавали за такъв разговор. Как демонтираме управление на задкулисието? С шушу-мушу ли?'', коментира още Божанков.

БСП е длъжна да проведе тези преговори, но предвид ситуацията ще трябва да се свика колективният орган на партията, за да се реши какво ще правим оттук-нататък. Но Бойко Борисов отново вече е първи по рейтинг по последни проучвания и той се завръща на бял кон, прогнозира социалистът.

,,Трифонов изкара другите виновни, защото било като в любовта. Твърди, че БСП не сме подкрепили кабинета му, а то реално нямаше гласуване на проектокабинета му, защото те си го оттеглиха сами. По всичко изглежда, че някой упорито не иска да има редовен кабинет'', допълни Явор Божанков.

По думите на депутата заявеното вчера от Трифонов, че в следващия парламент трябва да бъде излъчено правителство "на всяка цена" означава, че в тази цена може би ще влязат вече и ГЕРБ, и ДПС и попита защо в рамките на това Народно събрание не е бил излъчен кабинет "на всяка цена".

Източник/ци: Явор Божанков: Трифонов с едно изречение върна Бойко Борисов на бял кон - ᐉ Новини от Fakti.bg - България | ФАКТИ.БГ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!