Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Измамата „Съединението прави силата“ - обединена е само мафията

Някога може и да е било вярно, но днес надписът на Народното събрание „Съединението прави силата“ е несъстоятелен и неверен, а непрекъснатото му цитиране е лицемерно.

Примери да искате. По време на управлението на Борисов и ГЕРБ са изчезнали по съмнителен начин десетки милиарди, България е на последно място по всички показатели за нормален живот и първа по корупция. С тези ли да правим съединение? 

Съединение с ДПС мнозина възприемат като прегръдка със задкулисието, независимо много или малко са доказателствата в тази посока. 

Лицемерно е патетични изричания на девиза да правят неприлично забогатели политици, които трубно могат да обяснят произхода на милионите им. За какво съединение с тях може да става дума? Колко струва „услугата“ лобистки закони?

Хора, които са свързани с политически и бизнес кръгове, обвързани с мафиотски структури да ни говорят красиви приказки за съединение, за традиции и давайте да дадем, е цинизъм. 

Пред очите ни те се прегръщат по интереси и зависимости, нерядко уж в изпълнение на исканията от миналогодишните протести. През това време Борисов обикаля необезпокояван страната, никой не го проверява и разследва. Иван Гешев си е главен прокурор и се подиграва с опитите на парламента да ограничи безконтролността на държавното обвинение. Дори бруталните биячи на протестиращи продължават да са на служба. 

Разговорите между т.нар. „нови“ политически субекти демонстрират липса на желание за съвместни действия в името на обществения интерес и в защита на гражданите.

„Съединението прави силата“ се реализира успешно единствено от корумпираните политици и престъпните кръгове, които обединени наистина са силни. 

Нека си кажем тези неща и да опитаме да ги променим. С граждански натиск.  

На 6 септември ще ни залее дежурният водопад от речи и слова за Съединението, което ни дало…, показало…, доказало… Ще е героично и адски фалшиво.

Освен това легендата за завета на хан Кубрат, който показал със снопа пръчки как да бъдат сплотени синовете му много рядко е сработвал в България. И това е време да си кажем. 

Да мислим модерно означава да отстояваме правата и интересите си. Безкомпромисно. 

Емил Азар

Източник/ци: Измамата „Съединението прави силата“ - обединена е само мафията

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!