Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Придърпват България към война

Придърпват България към реален конфликт. България трябва да се готви за война. Целият Балкански полуостров го подготвят за това.

Това обяви пред Lupa.bg по повод безшумното посещение на шестима американски сенатори у нас геополитически анализатор, пожелал анонимност заради деликатния характер на информацията. Според него целта на визитата има две направления:

„От една страна американската страна няма търпение в България най-после да се появи редовно правителство – за да реши проблема с Македония. От друга страна от България се очаква да разполага войски, военни бази, военни установки - в навечерието на военните конфликти с Русия”, синтезира целите той.  

Редица международници споделят мнението, че САЩ искат да ускорят американското развитие на Балканите.

„След срамните истории с Кабул, където бягаха, сега САЩ ще искат да покажат на света, че Пентагонът не е съвсем захлупена организация. Те трябва да изтрият кабулския срам, това трябва да се компенсира. А САЩ и Англия са единодушни, че това трябва да стане на Балканите”, добави международен експерт.

Той намекна, че София ще бъде притисната за нови американски бази на територията на страната. Ангажиментът с разполагането на военни бази на българска територия тръгна от бившия премиер Сергей Станишев.

Иначе според официалната информация, спусната военното ведомство, служебният министър Георги Панайотов е провел среща с делегацията от 6-има сенатори от Конгреса на САЩ, ръководена от сенатор Ричард Шелби, преди два дни.

На нея е присъствал и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов,

а двете страни са обсъдили „въпроси от двустранното сътрудничество в областта на отбраната”.  

Само в Lupa.bg: Придърпват България към война

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Придърпват България към война - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!