Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Lupa.bg: Издигат Кристалина Георгиева срещу Радев

Един от най-вероятните опоненти на държавния глава Румен Радев на предстоящите президентски избори може да бъде Кристалина Георгиева. Тази версия достигна до Lupa.bg от отлично информирани източници.

Президентската кампания засега тъне в пълна мъгла, защото освен Радев на хоризонта все още не се е появил нито един друг сериозен кандидат. Официално заявилите участие в маратона към „Дондуков” 2 са MMA-боецът Станислав Недков - Стъки и „азбукарката” Цвета Кирилова.

По информация на „Уикенд” отпреди няколко дни Бойко Борисов и ГЕРБ пък са се спрели на Борис Велчев.

Към настоящия момент бившият главен-прокурор е председател на Конституционния съд, но мандатът му изтича в края на годината. Освен това Велчев минава за надпартиен кандидат – задължително условие в настоящата напрегната политическа ситуация. 

План Б на Борисов, ГЕРБ и десните партии въобще обаче била номинацията на Кристалина Георгиева. Управляващият директор на Международния валутен фонд се радва на прилична популярност, освен това е жена и бившият премиер Борисов се надявал това да й донесе по-голяма подкрепа.

Идеята била Кристалина Георгиева да бъде издигната за кандидат-президент от инициативен комитет, а ГЕРБ, СДС, дори ДБ да я подкрепят –

като по този начин формират общ фронт срещу изглеждащия непобедим към този момент Румен Радев.

Част от анализаторите обаче са скептични, че Георгиева ще зареже заплатата си като шеф на МВФ, за да участва в дребните вътрешно-политически игрички у нас. „Не забравяйте, че Кристалина е с луди амбиции. Тя не се посвени да сложи прът в колелето на Ирина Бокова в битката за генерален секретар на ООН. Освен това тя също е зависима и ще бъде принудена да постъпи така, както й наредят кукловодите зад нея”, напомниха обаче по-паметливите им колеги. 

Само в Lupa.bg: Издигат Кристалина Георгиева срещу Радев

Източник/ци: Само в Lupa.bg: Издигат Кристалина Георгиева срещу Радев - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!