Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Румен Радев е подкрепян и от руснаците, и от американците за втори мандат

Президентът Румен Радев е подкрепян и от руснаците, и от американците за втори мандат. Американското посолство го прави открито и след встъпването на служебния кабинет направи обиколка при почти всички министри и се срещна с президента. Русия от своя страна също подкрепя Радев.

Оказва се, че той е добър геополитически балансьор, който от една страна спазва поетите ангажименти на партньори като САЩ и НАТО,

а от друга не позволява да се злоупотребява с това и застана твърдо срещу започналия лов на вещици с кодово име руски агенти. Разбира се подобни действия могат да бъдат сметнати и за двойна агентура.

Президентът се съгласи с Херо Мустафа за закупуване и на останалите изстребители F 16 и с реконструкция на пистите в България за товарни военни самолети, в които САЩ вкараха 40 милиона. В същото време Радев не позволи България да бъде хвърлена срещу Крим. Така той се оказа добър в отношенията ни с великите сили. Бе показателно и това, че при визитата на Борисов в американската амбасада не бе приет от Херо Мустафа, а от нейн заместник. Сега предстои голямата битка на президентските избори и за начина на управление на страната, в която опонент му е Бойко Борисов – опитен и хитър политик, който скоро е възможно да се върне на власт, ако успее в това противоборство.

Източник/ци: Президентът Румен Радев е подкрепян и от руснаците, и от американците за втори мандат

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!