Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Президентът Радев с думите си мобилизира електората на ДПС. Възможно е партията на Ахмед Доган да достигне отново 400000 гласа

Президентът Румен Радев с въпроса си към Карадайъ даде повод за мобилизация на електората на ДПС. Стотици писма на възмутени етнически турци са пристигнали в централата на ДПС.

Още преди време, след като Христо Иванов се направи на пират и атакува плажа на Росенец, Мустафа Карадайъ показа, че няма да застанат зад кандидатурата на Радев. Сега президентът открито застана срещу движението. Ахмед Доган със сигурност няма да пропусне подадената му топка да мобилизира електората си. Така Радев застана на мястото на Волен Сидеров, който мобилизираше електората на ДПС, като го обиждаше и заплашваше. Ако ДПС си изиграят добре картите в тази ситуация, може спокойно да върнат нивата си с 400000 избиратели.

Българските турци с гневни писма до ДПС заради въпроса на президента Радев към Карадайъ: коя е Вашата родина?

Български турци с гневни писма до централата на ДПС, искащи реакция заради въпроса на Радев към Карадайъ: коя е Вашата родина?

Не може президентът да задава подобни въпроси, след като сме се клели да служим на България и костите на дедите ни са останали в битки за страната!“ Проучване на Аларманюз установи, че в Германия и Нидерландия нашите сънародници се представят като турци от България или като български турци.

Явно мюсюлманското общество в България няма да гласува за Радев на президентските избори. Те сметнаха въпроса на президента за сериозна обида, а ДПС явно тръгна на поход срещу него.

Източник/ци: Президентът Радев с думите си мобилизира електората на ДПС. Възможно е партията на Ахмед Доган да достигне отново 400000 гласа.

Българските турци с гневни писма до ДПС заради въпроса на президента Радев към Карадайъ: коя е Вашата родина?

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!