Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Заради санкции на фирмите около Божков и Пеевски от настоящето правителство по закона Магнитски, ще отговаряме пред ЕС! Възможни милиардни глоби за сметка на данъкоплатците!

Кристиян Коев, Аларманюз

Както предположихме в статия от преди месеци от Аларманюз, ЕК не подмина случващото се в България и нарушаването на основни европейски закони с наложените санкции по американския закон Магнитски на Божков и Пеевски.

От ЕК искат обяснения и за това как ограниченията на Министерството на финансите кореспондират с принципа на екстериториалност, към който се приспада и американският закон „Магнитски“ от българското ни представителство в ЕС и вече въпросът се е превърнал в горещ картоф.

На 10 август 2021 г. постоянният секретар на МВнР Иван Кондов изпраща официално писмо до и.д.главния секретар на Външно – Красимир Божанов.

Ето фрагменти от писмото, пуснато от Кондов до Божанков:
“Използвам възможността да посоча, че сред работните органи на Съвета на ЕС и европейските институции съществува единодушие, отхвърлящо извънтериториалното прилагане на законодателство, прието от трета страна, и действията предприети на основание това законодателство или произтичащи от него.Във връзка с гореизложеното и с цитираното в грамата становище на ЕК въз основа на дела С-402/05 пред Съда на Европейския съюз и предвид необходимостта от обратна връзка по поставените от ЕК въпроси, моля за Вашето съдействие за предоставяне, при първа възможност, на предложение за координиран отговор, който да изпратим по реда на постъпване запитването от ЕК”

Все по – ясно е, че България ще бъде санкционирана и няма да е чудно, ако санкциите са парични, виждайки че е засегнат интереса на много богати фирми. Разбира се тези пари отново ще са за сметка на народа заради некадърността на някои управляващи, които превишават правомощията си и не спазват европейските правила.

Източник/ци: Заради санкции на фирмите около Божков и Пеевски от настоящето правителство по закона Магнитски, ще отговаряме пред ЕС! Възможни милиардни глоби за сметка на данъкоплатците!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!