Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Даниел Митов: Не казваме на Кирил Петков, че е канадец, а че е подвел президента и конституцията. Георги Пирински: Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него

Ние не казваме на Кирил Петков, че е канадец, а че е подвел президент и конституцията. В един момент може да се окаже, че всичко, което е подписал, ще бъде атакувано в съответните институции, ако е бил с двойно гражданство по време на назначението си в Министерския съвет.

В Народното събрание трябва да решим сложния възел дали да има избори 2 в 1. Доколкото разбирам вече има и конституционни забележки. Парламентът в следващите дни трябва да обяви дата за изборите, каза още Митов.

Избирателите очакват да се въведе ред в държавата и да се управляват кризите. Кабинетът, който предложихме, можеше да го направи. Отговорността в момента е на тези, които заявиха, че могат да управляват и се обявиха за алтернатива. До този момент това не го виждаме. Дневният ред на обществото е изместен от крясъци, караници и странно изслушване на министри в пленарната зала. Хората могат да бъдат заблудени временно. Служебният кабинет борави в момента с полуистини. Ние имаме своите отговори и проверките ще покажат каква е истината. Г-жа Комитова хвърля цифрички, за да събуди обществен интерес, обясни той.

В момента управлението се осъществява от един човек. Парадоксално е ИТН да заявява, че е опозиция, при положение, че подкрепя Румен Радев и има най-много комисии в парламента. Ние изобщо не вярваме, че ще се стигне до внасяне в Народното събрание до внасяне на проект за кабинет. Ако се стигне до подобно гласуване, ще се преценява на място. Аз не виждам обаче как ние можем да подкрепим какъвто и да е състав в рамките на този парламент. Посланието на ГЕРБ към българските граждани беше, че ние сме подготвени и можем да въведем ред в държавата, каза още Митов.

Георги Пирински: Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него

”При мен спорът не беше за двойно гражданство, а дали съм по рождение български гражданин. Кирил Петков ясно заяви, че се е отказал от своето двойно гражданство. Съмнението идва от там, дали няма да работи в полза и на другата държава. Въпросът вече е дали Конституционният съд ще се хване за буквата на закона”. Това заяви Георги Пирински от БСП пред BGonAir. Според бившия председател на парламента Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него.
"Конституцията е основата, на която живеем заедно, да бъдем обединени, за да има сила. 45-ият парламент възобнови интересът към НС, но така и депутатите не се разбраха. 46-ият ни връща крачка назад. В парламента идеята е да се срещнат различните интереси. Народните представители се кълнат, че ще спазват законите и ще се ръководят от интересите на народа. В момента те са свързани с това, да се направи правителство, а днес има състезание кой да бъде опозиция. Онова, което виждаме, е абсурдно, но това, което стои отзад, едва ли е толкова абсурдно... Има интерес НС само да вдига шум. Тезата за плаващо мнозинство е перфектното решение да освободите Министерския съвет от отговорност. Абсурдно е да си играем на избори през 3 месеца. Очевидно от ИТН зависи, дали третият мандат ще бъде реализиран. Немалка част от избирателите не търсят позитивното, а искат по-силно да изритат онова, което имаме в момента. ИТН нагло пренебрегва здравия разум. Измамното решение е да вървим към силната ръка на президента, парламентът е този, който трябва да взима решенията", каза още Пирински. 

"Не е достатъчно добър вариантът, който предлага БСП - служебният кабинет да продължи работата си като редовен. Огорчаващото е, че още на изборите на 4-ти април хората не разпознават левицата като носител на промяната. БСП не доказа, че е категорична опозиция на ГЕРБ. Тя се трансформира от демократична в лидерска. Този въпрос трябва да се постави на конгреса на партията, който ще е до края на годината. Оставката на Корнелия Нинова е поискана от няколко месеца", допълни Георги Пирински.

Източник/ци: Даниел Митов с интрига: Не казваме на Кирил Петков, че е канадец, а че е подвел президента и конституцията

Георги Пирински: Кирил Петков е засегнал интереси и затова са започнали да се занимават с него

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!