Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кристиян Шкварек: Кирил Петков е много по-естествен лидер на ”Да, България” от Христо Иванов

Кирил Петков е много по-естествен лидер на ”Да, България” от Христо Иванов. Това заяви в ефира на БНР Кристиян Шкварек, представител на Групата на европейските консерватори и реформисти.

"И двамата са основатели на тази партия, а по някаква причина, която е тайна за обществото и никой не може да разбере, са се скарали и сега Петков е по-близък до Румен Радев, отколкото до "Демократична България. Масово във Фейсбук групи от жени са влюбени в Кирил Петков, някаква невиждана истерия. Затова иронично препоръчвам на ДБ, ако искат да се изстрелят към първото място, да сменят Христо Иванов с Кирил Петков, което е невъзможно. ДБ и по-конкретно "Да, България" е лобистки проект на кръг в съдебната система, който си е назначил Иванов за лидер", коментира той.

Според него има естествени процеси, които дърпат "Демократична България" нагоре. "Първо - демографският процес. Младите хора стават все по-либерални и за тях стават все по-важни теми като човешки права и екология, всичко, което защитават Зелените и "Да, България". Младите хора ще припознават идните десетилетия това, което в момента е "Да, България" или нейната следваща инкарнация, като тяхната естествена партия", заяви Шкварек.

Шкварек прогнозира, че "Демократична България" ще бъде изсмукана от "Да, България" и тя ще бъде втора политическа сила, както е във всички източноевропейски държави, където втори са либералните формации и те контролират големите градове и добави, че очаква София да падне при либералите. "Либералите ще станат втора формация, а срещу тях трябва да израсне нещо голямо консервативно, което да е първата политическа сила. За момента не виждам такова", добави той.

Източник/ци: Кристиян Шкварек: Кирил Петков е много по-естествен лидер на ”Да, България” от Христо Иванов

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!