Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мика Зайкова: Не мога да си обясня защо не ни подкрепиха – май на някои егото им е повече от акъла

Все по-малко са шансовете да има правителство и май ще имаме и нови избори. Честно казано това не е добре, защото губим много важно време, страната не е в добро състояние. Това заяви Мика Зайкова от „Има такъв народ“ пред екип на „Евроком“ в кулоарите на Народното събрание.

„Хайде да си говорим честно. Ако някой мислеше за България и ако наистина трябваше да направим нещо – аз не мога да си обясня повдението на партиите на промяната. Ние се разбрахме по всички приоритети и основните политики. Извинявайте, ама май на някои егото им е повече от акъла. Аз не мога да си обясня, защо те завиха, че няма да ни подкрепят. След като те обявиха, че няма да ни подкрепят, как тогава да реагира партийното ръководство на „Има такъв народ“. Защо тогава „Има такъв народ“ да подкрепи нещо, което не се знае какво ще бъде.“, посочи още Мика Зайкова.

„Те сега изведнъж се сетиха, че искат да мислят за България. Ако те ми обяснят защо не ни подкрепиха, аз съм съгласна да отида да лобирам пред Слави. Но никой не може да ми обясни това. Някой някъде е искал да стане министър или да изпълни нещо, което е обещал или да не дава Господ, ако е взел пари.“, посочи още тя.

„Мисля, че е съвсем ясно „Има такъв наорд“ посочи, че няма да се подкрепи това правителство. Тези момчета са млади и нови и в политиката. Яла съм им попарата на старите партии много дълго. Искам да кажа на всички партии – ако някой си мисли, че сега след всички тези работи, които въдворихме, ще си вдигне присъствието в Парламнета, жестоко се лъже. Не е добре за България, че се случват такива дребнави неща. Това за мен е дребнавост – да съм министър, да съм вицепремиер, защото предполага, че Христо Иванов и Мая Манолова са очаквали да бъдат вицепремиери в едно коалиционно правителство“, категорична е Мика Зайкова.

Тя коментира и сценария за избори 2в1.

„Това е много тежка ситуация, защото ГЕРБ и приближените фирми, които осигуриха машините ще ни осигурят капан и ще кажат, че няма как да ги настроим и ще се наложи да се върнем към бюлетините и да се появят онези „приятели“ от гетата с 50-те лева или с кебапчетата, което е вече ужасно. Дори да иска служебното правителство трудно би удържало. Надявам се, че няма да гласуваме с бюлетини и няма да има избори 2в1.“, завърши тя.

https://eurocom.bg/

Източник/ци: Мика Зайкова: Не мога да си обясня защо не ни подкрепиха – май на някои егото им е повече от акъла – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!