Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Слави Трифонов в атака срещу Кацаров: Дискриминирате неваксинираните

Разчитайте на мъдростта на хората, съветват от Има такъв народ здравния министър

Има такъв народ на Слави Трифонов започна атака и срещу здравния служебен министър Стойчо Кацаров заради новите антиковид мерки. Партията се противопоставя на ''дискриминационните'' мерки, обявени от здравния министър Стойчо Кацаров, които правят разлика между ваксинирани и неваксинирани граждани.

Това става ясно от позиция на ИТН, адресирана до председателя на парламента и депутатите от 46-ото Народно събрание.

"Указанията, които се дават по отношение на изисквания за ваксинация или преболедували за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези обекти само от ваксинирани и доказано с документ преболедували и с доказан PCR тест, противоречи на основни права на гражданите в т.ч. правото им на труд и до свободен достъп до обществените обекти", се казва в документа, прочетен от известния като антиваксър имунолог, изкарал ковид тежко, проф. Андрей Чорбанов. 

Това води до масово напускане хора с трайни последици. Затова ИТН настоява за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани.

Ето какво пише в позицията на ИТН: 
Уважаема г-жо Председател,

Уважаеми дами и господа народни представители,

С голямо внимание следим развитието на епидемиологичната ситуация както в страната, така и по света.

Да, обезпокоени сме, че вече година и 8 месеца няма трайно и ефективно решение на кризата с Ковид-19. Важно е обаче да имаме предвид, че наред със здравния проблем, не бива да неглижираме и социалния и икономически ефект, който се стоварва с особена тежест върху няколко конкретни сектора като хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и редица други, свързани с тях.

Притеснително е това, което ние наблюдаваме като заявка за политики относно бъдещи действия, които прозират вече видимо от последната заповед на здравния министър.

Указанията, които се дават по отношение на изисквания за ваксинация или преболедували за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези обекти само от ваксинирани и доказано с документ преболедували и с доказан PCR тест, противоречи на основни права на гражданите в т.ч. правото им на труд и до свободен достъп до обществените обекти.

Като реакция на тази заповед масово работещи са подали своята молба за напускане пред работодателите като резултат от указания им натиск. Това ще доведе до огромни бъдещи проблеми, които ще са вследствие на трайна невъзможност за възстановяване на тези сектори поради липса не просто на подготвен, а въобще на персонал.

След няколкото последователни локдауна, сме на път трайно да загубим голяма част от хората, които въобще имат желание да работят в тези сектори.

Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права.

Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на личен избор.


Как да оцелеем настоящите и бъдещи турболенции

Резонанс: Мистерията и науката за повишаване на имунитета на човешкото тяло

Защо тези хора в „близък контакт“ със страдащи от Covid-19 не са заразени?

ПОВЕЧЕ...


Източник/ци: Слави Трифонов в атака срещу Кацаров: Дискриминирате неваксинираните - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!