Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шайката на Слави оредява – и Мика Зайкова бие шута на ИТН

Мика Зайкова далеч не е единственият разочарован кадър на ИТН. Ива Митева също категорично даде заявка, че обмисля излизането си от политиката

Най-възрастният депутат в последните две народни събрания Мика Зайкова също ще обърне гръб на Слави, шушука се из кулоарите на парламента. Депутатът от “Има такъв народ” вече не може да скрие разочарованието си от политическите игри, които партиите си въртят.

“Като погледнеш, за всичко друго мислят, само не за това, за което са се заклели. Потресена съм. Ако мислеха за хората, досега да са приели социалните закони и актуализирането на бюджета”, публично изпусна нервите си миналата седмица Зайкова. Социалният експерт неведнъж е изтъквала, че се е включила в политиката, за да работи за България, а не да краде пари или да си мери егото. На колегите си в парламента и в “Има такъв народ” непрекъснато повтаряла колко много работа има да се върши – като гласуването на бюджета и плана за възстановяване и устойчивост.

 Доайенът на 46-ото Народно събрание е вбесена, че предложеният от Слави кабинет не бе одобрен от останалите протестни парти. Най-вече защото това увеличава неимоверно много шансовете отново да отидем на избори.

Същевременно от ИТН са категорични, че няма да дадат подкрепа за реализирането на третия мандат. За него със сигурност ще гласуват “Демократична България”, БСП и “Изправи се бг! Ние идваме!”. Без партията на Слави обаче и третия мандат е обречен на провал. Твърдата опозиция на Трифонов и компания никак не се харесала на Зайкова. Огромното лично его, каквото шоуменът непрекъснато демонстрира, е най-големият порок. Поведението и думите й в последните дни давали заявка, че ок се стигне до избори, тя изобщо няма да се включи в тях.

Социалният експерт по всяка вероятност ще обърне гръб на Слави именно заради неговото нежелание да състави кабинет в рамките на 46-ото Народно събрание. Мика Зайкова далеч не е единственият разочарован кадър на ИТН. Ива Митева също категорично даде заявка, че обмисля излизането си от политиката. “Разколебана съм от политиката като цяло. Нещата от другата страна са по-различни. Това е доста сложна игра, може би аз още не съм се научила да я играе и съм по друг човек. Опитвам се да балансирам в пленарна зала. Смятам, че е по-добре както е казал Чърчил “боя с юмруци да го заменим с дебат”,  заяви председателят на Народното събрание. При следващи извънредни избори е малка вероятността Митева да се появи в листите на ИТН.

Ако тя и Зайкова наистина изпълнят намеренията си, ще нанесат наистина жесток имиджов удар на Слави. Всъщност най-харесваните депутати на Трифонов категорично имат най-висок рейтинг и са може би най-силните козове в ръката на шоумена. Митева и Зайкова безспорно притежават баланс, човечност и дипломация, които на ИТН иначе много й липсват и наистина много ще изгуби без тях.  Махнат ли се разпознаваемите лица, в партията ще останат Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев и  Филип Станев със скъсаните му дънки, коментират политически експерти.

Самата Зайкова имаше известни разногласия с партийната политика още след предишните избори. Социалният експерт трябваше да се съобразява с безумните решения на пиарите изобщо да не се дават интервюта. Една ли скоро ще се забрави как през май тя върза тенекия на Димитър Рачков, на когото трябваше да гостува в шоуто му. В последния момент обаче се оказа, че Зайкова изобщо няма да се появи, като използвала лековерното оправдание, че е в провинцият. По  същото време тя спретна такъв номер и на сайта Антени.бг. Социалният експерт бе обащала в интервю за електронната медия, но само 24 часа по-късно призна, че не може да даде такова без одобрението на въздесъщите пиари.

Автор: Николай Димитров

Източник: вестник “Галерия”

Източник/ци: Шайката на Слави оредява - и Мика Зайкова бие шута на ИТН - Narod.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!