Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кристиян Коев: Няма по-абсурдна разпоредба в българската конституция от забраната двоен гражданин да участва в българската политика!

Няма по – абсурдна разпоредба в българската конституция от забраната двоен гражданин да участва в българската политика!

Няма по – абсурдна радпоредба в конституцията от забраната на хора с двойно гражданство да участват в политическия живот на страната. Милиони българи избягаха от България по време на комунизма и се бориха активно като емигрантски организации срещу режима. Пример за това е Петър Бояджиев, който е лежал в български политически затвор 12 години.

Той е бил измъчван, но не се е съгласил да съдейства и да бъде вербуван от тогавашните служби. Нелегално излязал от България, а в последствие придобива и френско гражданство. След това Бояджиев активно участва в политическия живот в България и дори е част от създаването на българските синдикати, но никога не му бе дадена възможност да бъде депутат или министър заради двойното гражданство. Сигурни сме, че той самият не е искал да се откаже от него, знаейки че е възможно отново да бяга от родината си, за да се бори за нея от чужбина, имайки вече опита. Много са примерите през годините на некадърници, които се издигат за управленци и ни докараха до това дередже. След комунизма много интелектуалци избягаха от България заради управлението на тези некадърници. Тези хора създадоха семейства и децата им учиха в престижни университети, но ги обединява любовта към родината. Всички те са с двойно гражданство. И точно тези, които имат опита и база за сравнение, защото са се докоснали до висок стандарт на живот, да не могат да допринесат това да се пренесе и в България? Гражданското общество си дава сметка какво губи страната с тази абсурдна разпоредба в конституцията, само и само турските българи да бъдат далеч от властта.

Такива общности има в Англия, Франция, Италия, САЩ, Южна Африка и Саудитска Арабия. Много българи са просперирали там и вместо да дойдат с опита си и да помогнат на страната,

малка група комплексари скачат и станаха праведни, търсейки спазването на конституцията. Питаме се къде е президента Радев, който преди година и половина направи изявление тази разпоредба да бъде променена, но няма действия в тази насока. И него ли тази малка некадърна ояла се политическа класа го е принудила да не предприема нищо? Надяваме се да не е така, защото от това губи България.

Кристиян Коев

Кристиян Коев: ГЕРБ и останалите, тръгнали срещу Кирил Петков, го канонизират като светец! Огромна грешка.

Източник/ци: Кристиян Коев: Няма по - абсурдна разпоредба в българската конституция от забраната двоен гражданин да участва в българската политика!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!