Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поредният провал на НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ заплашва БЪЛГАРИЯ!

May be an image of 1 person and outdoors

ПОРЕДНИЯТ ПРОВАЛ НА US Army ЗАПЛАШВА БЪЛГАРИЯ!

Унизителното бягство от Сайгон през 1973 година, бе повторено от още по-унизителното бягство от Кабул.


Докато САЩ евакуираха служителите на посолството си в Кабул, в мрежата беше разпространена снимка на американски хеликоптер, изпълняващ тази мисия, пише The Independent. В същото време интернет потребителите обърнаха внимание на поразителната прилика на тази снимка с друга снимка, направена през 1975 г. по време на евакуацията на дипломатическата мисия в Сайгон в края на войната във Виетнам. Independent: „Поразително сходни кадри“ - мрежата сравнява евакуацията на американците от Кабул със Сайгон - Поглед Инфо

Американците се прибират в Америка и оставят приятелите си на произвола на варварите. НАТО се оказа организация командвана от "паркетни генерали", които пишат доклади за високи заплати. Опасността се доближава до България. Пълна илюзия е, че с актуализация на бюджета можем да се справим с вълната, която се задава. Нито българската армия, нито полицията притежават капацитета да изградят преградата, която е необходима. На границата с Мароко, испанците издигнаха 6 метрова телена ограда. Европейската привлекателност е толкова силна, че стотици африканци успяват да я изкатерят и да стъпят на испанска територия.

Няма време за губене! Жизненоважно е създаване на тясно сътрудничество с гърците на първо време и зов към Франция и Германия за укрепване на южната ни граница. За всички трябва да бъде ясно: НИЕ НЕ МОЖЕМ САМИ!

В Кабул всички западни посолства евакуират панически освен свои представители, местни служители, шофьори, преводачи и техните семейства. Само руското и китайското посолства не мърдат...

Решението на президента Джо Байдън изненада всички съюзници на САЩ. Те са изключително затруднени и търсят превантивни мерки срещу евентуален емигрантски наплив. На възраженията на съюзниците, Джо Байдън отговори, че американците са дали достатъчно жертви, факт който е обосновал неговото решение да сложи край на военните действия. 4132 са общо американците, които няма да се върнат в САЩ. От тях 2443 военно служещи. По-право ще се върнат, но в метални кутии. Разходите за 20 годишната война надхвърлят 1000 милиарда долара. Въпреки парите, въпреки оръжието и обучението на "новата" местна армия, за американците стана ясно, че афганистанците отказват да се бият с талибаните! Е, ние ли да се бием на тяхно място? - пита Джо Байдън.

Божидар Чеков

May be an image of 1 person, outdoors and tree

Източник/ци: Facebook

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!