Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето ги обвинените в насилие полицаи, и русата Дани Д. е сред тях

Али Алиев, Стоян Стоименов, Дани Димитрова и Андон Андонов са четиримата полицаи, обвинени в  насилие над протестиращите младежи зад колоните на МС на 10 юли, миналата година.  

Униформените са били разпознати на клипа от камера на НСО как бият зад колоните на Министерския съвет 7 демонстранти. На кадрите се вижда как няколко мъже ритат и налагат с палки демонстрантите.

Както Lupd.bg писа още миналата седмица, сред тях е и руса униформена, която с невиждана жестокост бие и рита младежите. Това е Дани Димитрова, която е сред подведените под отговорност. Въпросната е от София и е в системата от 3 години.

Четиримата полицаи са работели в отдел "Специализирани полицейски сили" в СДВР към 10 юли м.г., а Андонов дори е бил началник на сектор. Днес той вече е в Бюрото по защита към главния прокурор.

Служителите на реда са обвинени от Софийската районна прокуратура в нанасяне на лека телесна повреда при превишаване на правомощията си и ако бъдат признати за виновни, могат да получат до 3 години затвор.

Ето ги обвинените в насилие полицаи, и русата Дани Д. е сред тях

Източник/ци: Ето ги обвинените в насилие полицаи, и русата Дани Д. е сред тях - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!