Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ИТН атакува президента с Кирил Петков заради "партията на Радев" и третия мандат, служебният кабинет да не стане редовен

ИТН стартира атака срещу президента Румен Радев с канадското гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков заради "президентската партия".
 
Кирил Петков направи заявка, че остава в политиката и бе посочен като бъдещ лидер на "президентската партия". 
 
Партия под егидата на президента ще отнеме протестен вот от ИТН, тя на практика дублира партията на Слави Трифонов, сочена досега като пропрезидентска.
 
Лидерът на ИТН обяви, че партията му ще подкрепи президента за втори мандат - "Румен Радев е нашият кандидат за президент", заяви Слави Трифонов.
 
Президентът Румен Радев не реагира и не даде знак, че се отказва от партийния си проект и ИТН стартира атаката срещу Кирил Петков за двойното гражданство.
 
Слави Трифонов не приема и варианта в третия мандат служебния кабинет да стане редовен, тъй като до предсрочните избори през пролетта "президентската партия" ще се структурира.
 
ИТН иска избори веднага, тъй като на предсрочен вот през пролетта "партията на президента" може да отнеме половината вот от ИТН и тя от първа да стане четвърта политическа сила.
 
Ако служебният кабинет стане редовен в третия мандат, той ще прави изборите през пролетта, а това е бонус за "президентската партия".
 
Тя може и да не бъде първа политическа сила, но с 30-40 депутати президентът би получил ресурс да маневрира и да нареди правителствена коалиция.
 
Затова партията на Слави Трифонов няма да подкрепи съставянето на кабинет в третия мандат - независимо дали ще е на БСП или "Демократична България".
 
ГЕРБ и ДПС няма да подкрепят правителство с третия мандат - те също нямат интерес президентът да овладее инициативата.
 
Провал на третия мандат и избори наесен ще блокират проекта на Румен Радев за "президентска партия".  
 
Слави Трифонов показа с атаката срещу президента с канадското гражданство на Кирил Петков и заявката за подкрепа за втори мандат, че може да води стратегическа игра.
 
Той е изчислил, че без подкрепа на ИТН президентът няма как да спечели изборите и знае, че Румен Радев няма контраход.
 
ГЕРБ ще издигне силен кандидат този път, ДПС е във война с президента и сега няма да го подкрепи, а само с БСП и ИБГНИ и загубата на русофилски вот заради "Триморие" Румен Радев ще трябва да води битка за балотаж.
 
Затова Слави Трифонов държи всички жокери за президентските избори и третия мандат и с атаката срещу президента цели да минимизира щетите от несъставянето на кабинет в мандата на ИТН.
 
Ако президентът Румен Радев и Слави Трифонов се договорят да заровят томахавките и играят "партия" на предсрочните избори, ИТН ще даде битка на ГЕРБ и може отново да е първа политическа сила, въпреки че Бойко Борисов този път ще играе на макс.
 
Ескалира ли войната между Радев и Трифонов, ГЕРБ ще победи на изборите с голяма разлика, а президентът може да не спечели втори мандат.
 
bgsniper.com

Източник/ци: ИТН атакува президента с Кирил Петков заради "партията на Радев" и третия мандат, служебният кабинет да не стане редовен

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!