Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Гешев няма как да дойде в Парламента, защото именно прокуратурата е санкционирала разследване на протестите като „опит за държавен преврат“

Гешев няма как да дойде в Парламента, защото именно прокуратурата е санкционирала разследване на протестите като „опит за държавен преврат“. Ерго тя е оправдала априори бруталните действия на полицаите, които са действали като преторианци в защита на властта срещу превратаджии.

Тази квалификация им дава възможност да използват всички позволени от закона средства включително гумени куршуми, сълзотворен газ, а в определени случаи /при самозащита /огнестрелно оръжие, нищо че са мирни демонстранти.

Нали именно от подлеза на полицаите дойдоха групите с паветата. Изобщо те бранят Цитаделата и всички средства са позолени.

Гешев не е само съучастник, той е капо ди тути капи в това престъпление и да дойде пред Парламента означава да рискува да бъде разпънат на кръст за квалифициране на протестите като „опит за държавен преврат“.

Той е длъжен да дойде пред Парламента защото престъплението опит за държавен преврат се санкционира от него, наблюдава от него и най-висшата власт в страната има право да знае за хода и резултатите от разследване за насилствено сваляне на властта.

Самото разследване може и да не е закрито и това което пиша тук също може да мине за опит за сваляне на правителството.

Това е основанието за искането за отсраняването му от поста, злоупотреба с власт и докато тече разследване по „опита за държавен преврат“.

Комисията трябва да се фокусира върху големите „риби“ – министрите, шефовете на СДВР, на жандармерията и най-вече главния прокурор и „опита за държавен преврат“ санкциониран от Гешев т.н.

Като при разследване на мафията – е важно да се разпитат и полицаите насилници, за да се разбере веригата на управление, кой нарежда, кой и какво инструктира /те са били инструктирани предварително/. След това кой ги е разследвал и как е замитал.

Иначе гневът на народа ще отиде нахалос за най-долното ниво на репресивната машина.

Илиан Василев

Източник/ци: Гешев няма как да дойде в Парламента, защото именно прокуратурата е санкционирала разследване на протестите като „опит за държавен преврат“ – Свободно слово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!